8, feb. 2022
De ce site-ul dvs. are o rată de respingere atât de mare?

Vă îngrijorează că rata de respingere a site-ului dvs. este prea mare? Ca regulă generală, o rată de respingere peste 40% sugerează că există loc de îmbunătățire, în timp ce o rată de respingere peste 70% înseamnă că există o problemă serioasă. Dacă doar un mic procent de vizitatori ai site-ului dvs. decide să rămână, pierdeți o mulțime de personalități valoroase. Citiți mai departe pentru a afla ce cauzează o rată ridicată de respingere și cum o puteți remedia.

 1. Site-ul dvs. este prea lent pentru a se încărca
  Gândiți-vă la ultima dată când ați căutat informații online. Ați rămas dacă ați dat clic pe primul rezultat și a durat mai mult de câteva secunde să se încarce? Nu – și nici clienții tăi nu o vor face. Cercetările arată că chiar și o întârziere de o secundă în timpul de încărcare a paginii poate provoca o scădere cu 7% a vânzărilor.
  Este posibil ca site-ul dvs. să se încarce lent din cauza problemelor cu gazda, prea multe plugin-uri, imagini mari care nu sunt optimizate sau mai mult trafic decât puteți gestiona. Merită să vă contactați gazda pentru a vă ajuta să diagnosticați problema, deoarece există atât de multe cauze potențiale.
 2. Titlurile paginilor dvs. sunt înșelătoare
  Există ceva mai frustrant decât să dai clic pe un link și să te aștepți să găsești ceea ce este descris în titlu, apoi să obții ceva complet diferit? Acesta este un motiv comun pentru rata mare de respingere, dar, din fericire, este ușor de remediat. Dacă ați fost tentat să intitulați o pagină cu ceva care să facă clic în speranța de a capta clienții, faceți o mare greșeală. Cel mai bun mod de a atrage clienți interesați și implicați către site-ul dvs. este să creați titluri de pagini care să fie precise și descriptive. Nu uitați să includeți cuvinte cheie relevante pentru conținutul site-ului dvs., dar evitați umplutura de cuvinte cheie în titlurile și conținutul paginii.
 3. Site-ul dvs. este greu de navigat
  Când rata de respingere este mare, este posibil ca problema să nu fie cu paginile de destinație – ar putea fi o problemă de navigare. Când ne uităm la rata de respingere, scopul este de a-i determina pe clienți să rămână pe site-ul tău dincolo de pagina de destinație inițială. Dacă nu există linkuri clare către celelalte pagini ale tale, acest lucru va fi dificil. Fiecare site ar trebui să aibă o bară de navigare care este ușor de localizat și organizat intuitiv. Majoritatea oamenilor vor căuta bare de navigare în partea de sus a site-ului dvs. și se așteaptă la linkuri precum „Acasă”, „Produse”, „Întrebări frecvente” și „Contactați-ne”. Acum nu este momentul să încercați să fiți unici sau ciudați – faceți-vă navigarea cât mai convenabilă posibil, iar clienții vor avea mai multe șanse să o folosească.
 4. Conținutul dvs. nu este optimizat
  Conținutul dvs. este optimizat pentru vizualizare online ușoară? Sau se citește ca ultimul eseu al cuiva? Online, 79% dintre utilizatori scanează textul pentru informațiile de care au nevoie, alegând cuvinte și expresii individuale. Aceasta înseamnă că conținutul cu multe spații albe, subtitluri, marcatori și imagini funcționează cel mai bine. Blocurile uriașe de text îi vor determina pe clienți să facă clic în afara site-ului dvs. instantaneu. Cercetările arată că utilizatorii petrec 80% din timp uitându-se la conținutul de deasupra paginii, astfel încât modul în care arată conținutul dvs. fără ca utilizatorii să fie nevoiți să deruleze este semnificativ. Faceți-l clar, simplu și de impact – și veți avea șansa să vă păstrați efectiv vizitatorii unici.

O rată de respingere ridicată este un semn clar că faci ceva greșit. Din fericire, soluția poate fi relativ simplă – uitați-vă la îmbunătățirea timpului de încărcare a site-ului dvs., la a face titlurile paginilor clare și descriptive, la îmbunătățirea navigării și la optimizarea conținutului, astfel încât să fie ușor de scanat. Este inteligent să te uiți la rata de respingere înainte de a cumpăra trafic pe site. Cu cât site-ul dvs. este mai bun, cu atât veți obține mai multă valoare din traficul pe care îl achiziționați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *