25, mai 2022
Ce rapoarte din Google Analytics indică cum a ajuns traficul pe un site web?
Sursa de trafic web este valoarea care are o mare importanță pentru sănătatea și performanța site-ului dvs. Acest indicator permite companiilor și webmasterilor să afle cum au descoperit utilizatorii site-ul.
Înțelegerea surselor de trafic vă permite, de asemenea, să identificați orice modificări ale algoritmului. Google Analytics vă poate ajuta să înțelegeți acest lucru, deoarece este un depozit al acestor date valoroase.
Capitolul 1: A este pentru Raportul de achiziție
Odată ce ați configurat Google Analytics, este timpul să analizați rapoartele. Acum, în mod implicit, Google Analytics vine cu patru rapoarte:
Achiziţie
Logodnă
Monetizare
Retenţie
Dacă doriți să știți de unde provine traficul, fie către site-ul dvs. sau către aplicație, raportul de achiziție vă poate ajuta.
Pentru a-l accesa, trebuie să faceți clic pe „Rapoarte”. După aceea, faceți clic pe „Achiziție” din navigarea din partea stângă.
Notă: dacă nu apare în același loc, este posibil ca un administrator să-l fi eliminat. Puteți merge la personalizați navigarea în raport pentru a-l găsi din nou.
Este un raport care vă oferă toate datele privind noile sosiri prin intermediul unui site web sau al unei aplicații mobile. Înțelegând dimensiunile traficului, puteți afla originea utilizatorului înainte ca acesta să ajungă pe aplicația sau pe site-ul dvs.
Acum, ar putea fi din rezultatul unui motor de căutare sau din alte surse pe care utilizatorii au aflat despre site-ul dvs. Dacă au aflat despre site-ul dvs. de la Google, va afișa „google” în parametrul Sursă sesiune.
Dimensiunile traficului
Dimensiunile sunt atribute pe care Google le oferă datelor colectate de utilizatori. Google Analytics clasifică dimensiunile traficului în trei domenii. Vă oferă o perspectivă mai profundă asupra modului în care utilizatorii dvs. au ajuns pe site-ul sau aplicația dvs.
Notă: paginile de ieșire, ecranele, browserele și duratele sesiunii sunt toate exemple de dimensiuni.
Dimensiuni definite de utilizator
După cum sugerează și numele, acest atribut este dat datelor care vă spun cum site-ul sau aplicația dvs. a dobândit utilizatorul în primul rând. Este denumit și „Primul utilizator” sau „Primul utilizator sursă” și rămâne constant.
Dimensiuni pentru sesiune
Prin acest atribut, poți determina ce a determinat utilizatorul să înceapă sesiunea pe site-ul tău. Este util pentru identificarea vizitatorilor noi, precum și a celor care revin. Este, de asemenea, denumită „Sesiune” sau „Sursă sesiune”.
Dimensiuni pentru eveniment
Este util pentru înțelegerea comportamentului utilizatorilor, care este factorul care i-a împins spre conversie. Această acțiune este cunoscută și sub denumirea de „Evenimente de conversie”. Analytics atribuie chiar și evenimentele fără conversie. Cu toate acestea, pentru dimensiunile provenite din evenimente, pur și simplu le clasifică drept „Sursă”.
Capitolul 2: Prezentare generală a rapoartelor privind publicul
În calitate de agent de marketing, dacă doriți să aflați mai multe despre publicul țintă, rapoartele privind publicul vă pot fi de mare ajutor. O prezentare generală a rapoartelor privind publicul vă va spune totul despre demografia, comportamentul și interesele publicului dvs.
Cu acest raport cuprinzător, vă puteți îmbunătăți semnificativ campaniile de marketing, deoarece vă permite să vă clasificați publicul. În același timp, vă permite, de asemenea, să desfășurați campanii care se adresează unui anumit public.
Puteți găsi acest lucru făcând clic pe „Raportați și analizați” și apoi pe „Public”. De acolo, trebuie să faceți clic pe „Prezentare generală a rapoartelor privind publicul”.
Prezentare generală
În această secțiune, veți găsi schema generală a tuturor utilizatorilor și sesiunile lor de pe site-ul dvs. De asemenea, puteți vedea câți utilizatori au creat sesiuni, vizualizări de pagină și multe altele.
Trebuie să accesați „Public” pe Google Analytics pentru a găsi această secțiune. De acolo, faceți clic pe „Prezentare generală”.
Demografie
Această secțiune clasifică datele despre public în funcție de vârstă și sex. De asemenea, vă permite să creați anunțuri direcționate către fiecare categorie.
Pentru a urmări datele demografice ale utilizatorilor, trebuie să:
Activați funcția de raportare a reclamelor modificând fie setările proprietății, fie codul de urmărire
Activați rapoartele demografice și de interese
Interese
Similar cu secțiunea demografică, puteți accesa secțiunea „Interese” navigând la fila „Segmente de public”. De acolo, trebuie să selectați „Date demografice” și să activați raportul.
Pentru a activa acest lucru, veți avea nevoie de trei lucruri:
Un cont Google Ads
Permisiune de editare în Google Analytics
Autorizarea de a actualiza politica de confidențialitate a site-ului dvs
Există trei categorii în „Interese”:
Afinitate
Segmentul de pe piață
Alții
Din aceste secțiuni, puteți înțelege mai bine poziția utilizatorului în cadrul canalului de achiziție.
Geo
Această secțiune vă permite în continuare să fiți conștienți de limba și locația utilizatorilor. Când vă concentrați pe anunțurile direcționate, puteți filtra locațiile și culturile.
Puteți utiliza filtrele în două moduri:
Clasificați țările în regiuni de vânzări și urmăriți datele dintr-o regiune de vânzări răspândită în diferite țări
Urmăriți datele din rapoarte mai mici specifice regiunii, cum ar fi state sau o anumită țară
Notă: Unul dintre dezavantajele Importului de date geografice este că produce locații aproximative bazate pe IP.
Comportament
Google Analytics oferă multe informații despre comportamentul utilizatorilor pentru a vă permite să înțelegeți interacțiunea acestora cu site-ul sau aplicația dvs.
Tu
pot învăța diverse lucruri precum:
Frecvența vizitelor utilizatorilor pe site-ul dvs
Cât de des se repetă sesiunile utilizatorului
Durata de ședere a unui utilizator pe site-ul dvs
Deoarece datele utilizatorului sunt capturate prin:
Cookie-uri de la prima parte
ID-uri generate
Kit de dezvoltare software (SDK) pentru aplicații mobile
Tehnologie
Atunci când discutați despre sursa traficului, este extrem de util să știți ce dispozitiv folosește utilizatorul pentru a vă accesa site-ul.
Secțiunea „Tehnologie” oferă informații care pot ajuta în acest sens. Afacerea dvs. poate viza chiar publicul pe platforma potrivită cu aceste informații.
Sursă
Puteți vizita secțiunea „Mobil” din segmentul „Public”. Apoi faceți clic pe „Prezentare generală” pentru a obține acest raport.
Sursă
Vă va redirecționa către pagina Google Analytics, unde datele sunt clasificate pe dispozitive mobile, desktop și tablete.
Mobil
Puteți obține o mai bună înțelegere a relației dintre conversie și achiziție din raportul „Dispozitiv de achiziție”.
Pe baza acestor date, veți ști câți vizitatori au accesat site-ul dvs. folosind dispozitive mobile sau alte dispozitive. Apoi puteți alege dacă să vă optimizați site-ul pentru browsere mobile.
Sursă
Fluxul utilizatorilor
Puteți învăța multe, nu doar despre originea traficului dvs. de utilizatori, ci și calea pe care aceștia o parcurg pentru a ajunge pe site-ul dvs. Secțiunea „Flux de utilizatori” vă arată cum vă găsesc utilizatorii din diverse browsere, limbi și locații.
Sursă
Puteți naviga la aceasta și din secțiunea „Public”. Această secțiune a raportului Audiență vă oferă o perspectivă mai profundă asupra modului în care utilizatorii din diferite țări interacționează cu aplicația sau site-ul dvs. Puteți ajusta apoi paginile de pe site-ul dvs. în funcție de această analiză.
Capitolul 3: Canale
Puteți obține o defalcare completă a sursei de trafic din Raportul Canale de achiziție. Nu numai asta, dar veți avea și o idee mai clară despre performanța campaniilor dvs. în ceea ce privește conversiile și rata de respingere.
Sursă
Canal vs. Mediu
În primul rând, trebuie să înțelegeți că canalele nu sunt la fel cu sursele sau mediile pentru a le înțelege funcțiile. Mulți oameni fac confuzie între ele, deoarece veți găsi adesea un raport „Sursă/Mediu” atunci când căutați un raport de canal.
Informațiile dintr-o privire par să se suprapună cu cele găsite sub Canale. Chiar dacă datele par a fi similare, Sursa/Mediul are o reprezentare complet separată.
Sursă
De fapt, Sursa și Mediul nu sunt identice sau interschimbabile. Locul de unde vine traficul către site-ul tău se numește sursă. Acesta indică ultimul loc vizitat de utilizator înainte de a veni pe site-ul dvs. web, cum ar fi un alt site web sau rezultatele unui motor de căutare.
Pe de altă parte, mediu desemnează metoda prin care utilizatorul ajunge pe site-ul tău. Deci, mediul clasifică în continuare sursele de trafic în grupuri mai mici. Pentru a interpreta pe deplin rapoartele de achiziție, trebuie să aveți o înțelegere mai profundă a canalelor.
Canale de achiziție Google Analytics implicite
Sursă
Acest raport vă va oferi o idee despre canalele care au cele mai bune performanțe pentru conversie. Vă ajută să optimizați eforturile de marketing pe un anumit canal și nu îl lasă împrăștiat.
Canalele implicite comune includ:
Căutare organică
Puteți găsi prin aceasta traficul care vine de obicei de la motoarele de căutare, precum Google, Bing etc. Sursele de căutare organică sunt împărțite în două categorii:
Căutați cuvinte cheie
Interogări ale motoarelor de căutare
Dacă vă concentrați pe creșterea SEO a site-ului dvs., atunci acest raport de canal este crucial.
Notă: acum, traficul motorului de căutare poate fi, de asemenea, plata-pe-clic dacă aveți anunțuri care apar pe Google sau Bing. Apare ca trafic organic. Cu toate acestea, trebuie să vă conectați contul la Google Ads pentru a-l vedea separat.
Afişa
Acest canal vă spune despre traficul care vine printr-un anunț pe care se poate da clic pe un alt site web. De obicei, include reclame banner pe alte bloguri sau reclame imagine pe site-uri de știri.
Canal direct
Acest raport arată traficul care provine din inserarea directă a adresei URL a site-ului dvs. în browsere. Puteți afla performanța campaniei dvs. offline, cum ar fi anunțurile tipărite, TV sau radio. Atunci utilizatorii trebuie să memoreze adresa sau să lipească și să introducă manual.
Canal de recomandare
Din acest raport, afli cât de bine performează backlinkurile tale de recomandare. Acestea sunt link-uri de la alte site-uri web care conduc trafic către propriul dvs. Cu toate acestea, unele site-uri web nu partajează aceste date. Deci, puteți vedea numărul de trafic de la canalele de recomandare în această filă dacă nu se încadrează în nicio altă categorie.
Canalul social
Această sursă vă va informa despre aplicațiile sau site-urile web specifice de social media care direcționează utilizatorii către site-ul dvs. Puteți vedea linkuri de la Facebook, Instagram și LinkedIn în această secțiune.
Canal de căutare plătit
Toate anunțurile dvs. de căutare plătite, chiar și din promoțiile motoarelor de căutare, tind să apară aici. Sursele sunt defalcate și pe cuvinte cheie. Cu toate acestea, veți vedea că aceste cuvinte cheie sunt diferite de cele de căutare organică și constau de obicei dintr-un modificator, cum ar fi un simbol „+”.
E-mail
Ea denotă
este traficul care vine prin linkurile pe care le-ați partajat în campaniile dvs. de e-mail pe Gmail. Traficul poate veni și din e-mailuri de urmărire sau chiar din semnături de e-mail.
Alte reclame
Dacă traficul ar proveni din orice altă campanie plătită, în afară de cele menționate mai sus, ar fi clasificat în acest segment. Cu toate acestea, puteți ajusta această grupare dincolo de setările implicite.
Puteți muta manual unele dintre surse pe alt canal. Faceți clic pe „Altele” și vedeți care dintre ele se încadrează sub canal. Apoi puteți crea un set complet nou de sursă/mediu și puteți muta aceste surse acolo.
Sursă
Capitolul 4: Analiza cohortei
În loc să vă concentrați pe vizitatori noi, puteți încerca să păstrați vizitatorii care revin și să-i transformați în clienți. Raportul „Analiza cohortei” vă permite să clasificați utilizatorii în funcție de caracteristicile comune.
Odată ce faceți clic pe acest raport, acesta vă va afișa un grafic similar cu cel de mai jos.
Sursă
Trebuie să selectați opțiunea „pe săptămână” din meniul derulant care spune „Dimensiunea cohortei”.
Apoi, trebuie să faceți clic pe „Interval de date” și să selectați „Ultimele 12 săptămâni”.
După aceasta, datele vor apărea similar cu această structură:
Sursă
Din acest tabel de date, puteți afla ce procent din vizitatorii dvs. revin pe site-ul dvs. săptămânal.
Acum, rețineți că coloana din stânga va afișa întotdeauna 100%.
În coloanele din dreapta, puteți vedea procentul în fiecare săptămână și dacă acesta crește sau scade. Acesta este numărul de persoane care vă vizitează site-ul chiar și după prima întâlnire.
În timp ce celelalte rapoarte vă spun despre sursa noului trafic, raportul Cohort vă permite să vă îmbunătățiți cifrele. Vă puteți asigura că mai mulți oameni revin pe site-ul dvs. analizând constant, creând mai multe conversii.
Puteți utiliza pur și simplu e-mailuri sau notificări push pentru a crește acest număr. De asemenea, publicarea mai multor conținut și transformarea publicului în abonați obișnuiți poate ajuta.
Capitolul 5: Google Ads
Pentru campaniile cu plata-pe-clic (PPC), rapoartele Google Ads oferă cea mai bună modalitate de a explora cifrele. Acest raport Google Analytics vă oferă valori de performanță după clic pentru toate campaniile dvs. plătite.
Sursă
Desigur, pentru a beneficia de acest lucru, mai întâi trebuie să vă conectați contul Google Analytics la Google Ads. Prin urmare, Google Ads este cel mai bun pariu pentru a derula campanii de marketing de succes.
Raportul vă arată câți utilizatori au ajuns pe site-ul dvs. după ce au dat clic pe anunț.
Apoi vă puteți optimiza cheltuielile urmărind campaniile, ajustând sumele licitate și analizând performanța cuvintelor cheie.
Google Analytics funcționează folosind ciclul ABC:
A este pentru Achiziție
B este pentru Comportament
C este pentru conversie
Prin urmare, vă puteți face o idee mai bună despre comportamentul utilizatorilor din frecvența clicurilor pe anunțuri. Raportul vă spune despre:
Performanța fiecărei campanii Google Ads
Rata de succes a fiecărui cuvânt cheie
Comportamentul utilizatorilor cu privire la reclame
Rata de conversie
Măsurători ROI și RPC
Concluzie
Dacă vă întrebați ce rapoarte Google Analytics vă vor ajuta să identificați sursele de trafic către site-ul dvs., acum veți avea o idee mai clară. Instrumentul oferă o mulțime de moduri de a analiza datele de trafic. Pe lângă setările implicite ale raportului, puteți personaliza și salva setările pe instrument.
În cele din urmă, înțelegând valorile și analizând rapoartele, puteți lua decizii mai informate. Cu aceste linii directoare, veți putea să selectați sursele de trafic pentru site-ul dvs. și să optimizați marketingul fără bătăi de cap.
Referinte:
Five Essential Google Analytics Reports To Understand Your Website Traffic
7 essential Google Analytics reports every marketer must know
https://neilpatel.com/blog/google-analytics/
https://www.topfloortech.com/blog/the-6-most-important-reports-in-google-analytics/#gref
https://neilpatel.com/blog/google-analytics-custom-audience-report/
https://www.optimizesmart.com/understanding-channels-in-google-analytics/
https://www.intechnic.com/blog/google-analytics-acquisition-and-channel-reports/
https://www.intechnic.com/blog/google-analytics-acquisition-and-channel-reports/
https://sporkmarketing.com/390/google-analytics-visitors-traffic-sources/embed/#?secret=LJY3wx0y1Z
https://www.optimizesmart.com/understanding-channels-in-google-analytics/
What is (Other) traffic in Google Analytics — and how do you fix it?
https://learn.foleon.com/en/articles/2510902-using-google-analytics-reports-and-how-to-read-them
https://browsermedia.agency/blog/demographics-interests-reports-google-analytics/
How to Use Google Analytics Acquisition Reports to Know Where People Are Coming From
Behavior Flow Google Analytics: Tracking a User’s Site Journey
How to Use Google Analytics Behavior Reports to Optimize Your Content
Five Essential Google Analytics Reports To Understand Your Website Traffic
https://smartbear.com/blog/use-google-analytics-find-devices-customers-use/
- 0
- De royalwgint



