21, sept. 2022
Ce este Traficul Social? (+ Cum se vede în Google Analytics 4)

Rețelele sociale sunt acum printre cele mai importante canale de marketing. De fapt, unele companii se bazează foarte mult pe rețelele lor de socializare pentru a-și conduce afacerea, pentru a găsi clienți și chiar și pentru a-și rezerva întâlniri sau pentru a face vânzări.

Înțelegerea cât de mult trafic vine de la canalele tale sociale este din ce în ce mai importantă, deoarece îți va permite să identifici zonele care necesită îmbunătățiri. Dar, ce este traficul social? Aruncăm o privire mai atentă la definiția traficului social și cum să-l vedem în Google Analytics 4 (GA4).

Ce este Traficul Social?
Traficul social este tot traficul care vine pe site-ul dvs. de pe canalele de social media. Dacă o persoană face clic pe un link dintr-o rețea de socializare și ajunge pe site-ul dvs., acest lucru ar fi considerat trafic social. Unele dintre cele mai populare canale de social media includ:

Facebook
Instagram
Stare de nervozitate
YouTube
Pinterest
Tumblr
Snapchat
TIC-tac
LinkedIn
Și, lista continuă…

Beneficiile utilizării rețelelor sociale pentru marketing
Rețelele sociale sunt peste tot. Oamenii îl folosesc pe telefoanele, laptopurile și tabletele lor pentru a comunica cu prietenii, pentru a găsi produse, pentru a cerceta companii și chiar pentru a lăsa recenzii. A avea o prezență socială devine din ce în ce mai importantă în majoritatea industriilor. Iata de ce:

Creșterea gradului de cunoaștere a mărcii
Rețelele sociale sunt printre cele mai bune modalități de a crește prezența online a mărcii dvs. Utilizarea rețelelor sociale ca parte a strategiei de marketing vă va permite să ajungeți la un public mai larg, internațional, la un cost relativ scăzut.

Canale de marketing cu costuri reduse
Rețelele de socializare sunt o modalitate eficientă din punct de vedere al costurilor de a construi gradul de conștientizare a mărcii. Majoritatea canalelor vă permit să creați un profil de afaceri gratuit. Mai mult, dacă le cereți pur și simplu colegilor, prietenilor și familiei dvs. să distribuie și să apreciați pagina dvs., veți crește gradul de conștientizare a mărcii dvs. în mod semnificativ.

Deși vă puteți crea conturile gratuit, anunțurile plătite, cum ar fi reclamele Facebook, sunt o modalitate excelentă de a vă direcționa conținutul pentru a ajunge la publicul dorit, sporind astfel cunoașterea mărcii dvs. acolo unde contează cel mai mult.

Îmbunătățirea încrederii, a autorității și a loialității mărcii
Când vine vorba de crearea unei baze de clienți și clienți loiali, încrederea în brand, autoritatea și loialitatea sunt o necesitate. Postarea de conținut relevant și informativ pe rețelele de socializare creează un nivel mai ridicat de credibilitate și încredere cu publicul dvs.

În plus față de cele de mai sus, rețelele sociale permit audienței dvs. să vă contacteze mai ușor, deschizând canale de comunicare și oferind echipei dvs. de asistență clienți șansa de a-și face magia și, potențial, de a face mai multe vânzări. În cele din urmă, publicul tău are mai multe șanse să-ți partajeze conținutul pe profilurile personale, sporindu-ți și mai mult autoritatea și credibilitatea în industria ta.

Creșterea traficului de intrare
Rețelele de socializare reprezintă un amestec de oameni din întreaga lume, ceea ce o face una dintre cele mai bune surse de trafic nou de intrare. Prin crearea de profiluri relevante pentru rețelele sociale în diferite rețele și prin postarea de conținut credibil, țintit să abordeze punctele dureroase ale publicului dvs., deschideți ușa către o bază complet nouă de clienți.

Mai multe oportunități pentru conversii
Rețelele de socializare ajută la umanizarea unei mărci, oferind publicului șansa de a comunica cu tine în mod natural prin mesaje directe, comentarii, aprecieri și distribuiri. Oamenilor le place să facă afaceri cu oamenii. Și, oferindu-le acces ușor la conținutul, echipa și produsele dvs., este mai probabil să observați o creștere a conversiilor și, bineînțeles, a vânzărilor.

Unde vezi traficul social în Google Analytics 4?
Google Analytics 4 vă permite să aruncați o privire mai profundă în traficul dvs., astfel încât să puteți stabili ce canale de marketing funcționează bine pentru dvs. și ce strategii trebuie ajustate. GA4 vă permite să identificați cât trafic primește site-ul dvs. de pe canalele de social media. De asemenea, vă poate spune exact din ce surse de trafic din rețelele sociale provin vizitatorii dvs.

Verificarea traficului social
Google colectează traficul care vine de pe canalele de social media și îl adună sub o etichetă numită Social Traffic. Iată cum puteți verifica cât de mult din traficul site-ului dvs. provine de pe platformele de social media:

Pasul 1: Accesați tabloul de bord Google Analytics 4 și faceți clic pe „Rapoarte”.

Pasul 2: Apoi, faceți clic pe „Achiziție”, urmat de „Achiziție de trafic” în lista derulantă.

Pasul 3: Pe următoarea pagină, alegeți intervalul de date pentru care doriți să vedeți traficul pe rețelele sociale și mergeți în partea de jos a paginii. În lista derulantă din stânga sus a tabelului, alegeți „Gruparea implicită a canalelor sesiunii”. Aici veți vedea „Trafic social”. În acest rând, veți putea vedea câți utilizatori, sesiuni și sesiuni implicate provin de pe canalele de social media, printre o mulțime de alte informații relevante pentru această sursă de trafic.

Identificarea surselor exacte ale traficului dvs. social
Pe lângă identificarea cât de mult trafic social ajunge pe site-ul dvs. web, GA4 vă poate ajuta să identificați din ce canale exacte provine traficul dvs. Pentru a vedea din ce rețele de social media provine traficul dvs., ar trebui să:

Pasul 1:

Urmați pașii 1 și 2 de mai sus. Apoi, pe pagina Achiziție de trafic, alegeți intervalul de date preferat și derulați în jos în pagină până la tabelul de date. Aici, în colțul din stânga sus al tabelului, alegeți „Sursa sesiunii” din lista derulantă. Acest lucru vă va spune exact din ce surse sociale provine traficul site-ului dvs.

Pasul 2: De aici, puteți analiza diferitele surse pentru a identifica care sunt canalele de social media.

Îmbunătățirea traficului social
Creșterea traficului social începe cu creșterea interacțiunii pe canalele tale de socializare. Cu toate acestea, merită menționat că, dacă alegeți să utilizați rețelele sociale (ceea ce probabil ar trebui), trebuie să fiți în ea pe termen lung. Este nevoie de angajament pentru a crește numărul de urmăritori, dar, odată ce o faci, vei dobândi un public loial care îți va lauda cu fiecare ocazie. Iată câteva sfaturi pentru a vă dezvolta canalele sociale și, la rândul său, pentru a vă dezvolta traficul social:

Postați conținut în mod regulat
După cum am menționat mai sus, cheia creșterii rețelelor sociale este consecvența. Postarea de conținut unic pe canalele tale de socializare în mod regulat este primul pas pentru creșterea unui public. Dar, de asemenea, este important să legați acest conținut la site-ul dvs. web pentru a vedea o creștere a traficului social.

Unele platforme, cum ar fi Instagram, vă permit doar să adăugați un link în bio. Având în vedere acest lucru, asigurați-vă că vă folosiți cele 30 de hashtag-uri în fiecare postare pentru a ajunge la un public mai larg. Prin trezirea interesului pentru postările tale pe rețelele sociale, publicul tău are mai multe șanse să facă clic pe linkul din bio, crescând astfel traficul tău social.

Folosiți imagini vizuale acolo unde este posibil
Elementele vizuale sunt o modalitate sigură de a atrage atenția publicului. Indiferent dacă sunteți în marketing, nutriție, fotografie, finanțe sau orice altă industrie, există întotdeauna o modalitate de a vă face conținutul mai interesant și mai interesant cu ajutorul ajutoarelor vizuale. Iată câteva sfaturi care sunt aplicabile pentru majoritatea industriilor:

Folosiți culori vibrante
Creați machete bine concepute
Evidențiați produsele sau serviciile dvs. în imaginile dvs
Utilizați fotografii de înaltă calitate
Nu-ți lăsa publicul în așteptare
Publicul tău nu va urî nimic mai mult decât să nu primească un răspuns de la tine. Indiferent dacă este un comentariu sau un mesaj direct, este important să recunoașteți când cineva interacționează cu conținutul dvs. Dacă primiți un comentariu, răspundeți la el sau dați like și dacă primiți un mesaj direct, asigurați-vă că echipa dvs. de asistență pentru clienți le oferă răspunsuri la întrebările lor.

Faceți conținutul dvs. ușor de partajat
Canalele de social media oferă opțiunea de a partaja conținut de pe alte pagini. Având în vedere acest lucru, este important să oferi conținutului tău titluri demne de clic care să-ți intrigă publicul. Cu cât sunt mai implicați cu conținutul dvs., cu atât este mai probabil să îl distribuie pe paginile lor.

În plus față de cele de mai sus, ar trebui să oferiți audienței dvs. șansa de a vă împărtăși conținutul de pe site-ul dvs. pe canalele lor sociale. Acum există o mulțime de plugin-uri pe care le puteți folosi pentru a face postările dvs. de blog să poată fi partajate. Aceste butoane ar trebui să fie adaptate pentru dispozitive mobile și ușor accesibile.

Valorificarea puterilor reclamelor pe rețelele sociale
Reclamele pe rețelele sociale, în special reclamele Facebook, sunt o modalitate excelentă de a construi încredere, conștientizare, credibilitate și loialitate pentru marca dvs. Cu reclamele Facebook, puteți viza fiecare aspect al campaniei dvs. publicitare, de la sex la locație, vârstă, hobby-uri și multe altele.

Datorită acestor eforturi foarte bine direcționate, este mai probabil să ajungeți la publicul dorit, crescând astfel angajamentul, clienții potențiali și, desigur, vânzările.

Forme alternative de trafic
Traficul social nu este singurul trafic de care trebuie să fii atent. De asemenea, Google Analytics 4 vă permite să vizualizați:

Traficul organic este traficul care vine de la cineva care face clic pe rezultatele organice de pe paginile cu rezultate ale motorului de căutare (SERP-uri). Acest lucru nu trebuie confundat cu traficul din anunțurile Pay-Per-Click (PPC), care sunt paginile din partea de sus a SERP-urilor care spun „Anunț” în stânga titlului paginii.

Traficul plătit se referă la tot traficul care provine din campaniile dvs. de anunțuri plătite. Aceasta include totul, de la reclamele pe rețelele sociale până la anunțurile PPC, precum și orice alte reclame pe care le difuzați în prezent online.
Traficul direct este traficul care vine de la persoanele care introduc adresa URL a site-ului dvs. direct în browserul lor web. De obicei, acest trafic vine de la persoane care vă cunosc deja site-ul sau care fac parte din echipa dvs.
Traficul de recomandare vine de pe alte site-uri web. Mai simplu spus, dacă un blog sau o pagină web trimite către site-ul dvs. și cineva face clic pe el, GA4 ar lua în considerare acest trafic de recomandare.
Vizitați GMarketings pentru a afla mai multe despre Google Analytics 4 și despre cum să îl utilizați
În ianuarie 2022, există aproape 4 miliarde de utilizatori de rețele sociale în întreaga lume. Având în vedere acest lucru, este esențial să încorporați rețelele sociale în strategia dvs. de marketing și să învățați să vă analizați datele corect în GA4 pentru a ajunge la această populație în creștere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *