21, sept. 2022
Ce este Traficul Social? (+ Cum se vede în Google Analytics 4)

Rețelele sociale sunt acum printre cele mai importante canale de marketing. De fapt, unele companii se bazează foarte mult pe rețelele lor de socializare pentru a-și conduce afacerea, pentru a găsi clienți și chiar și pentru a-și rezerva întâlniri sau pentru a face vânzări.

Înțelegerea cât de mult trafic vine de la canalele tale sociale este din ce în ce mai importantă, deoarece îți va permite să identifici zonele care necesită îmbunătățiri. Dar, ce este traficul social? Aruncăm o privire mai atentă la definiția traficului social și cum să-l vedem în Google Analytics 4 (GA4).

Ce este Traficul Social?
Traficul social este tot traficul care vine pe site-ul dvs. de pe canalele de social media. Dacă o persoană face clic pe un link dintr-o rețea de socializare și ajunge pe site-ul dvs., acest lucru ar fi considerat trafic social. Unele dintre cele mai populare canale de social media includ:

Facebook
Instagram
Stare de nervozitate
YouTube
Pinterest
Tumblr
Snapchat
TIC-tac
LinkedIn
Și, lista continuă…

Beneficiile utilizării rețelelor sociale pentru marketing
Rețelele sociale sunt peste tot. Oamenii îl folosesc pe telefoanele, laptopurile și tabletele lor pentru a comunica cu prietenii, pentru a găsi produse, pentru a cerceta companii și chiar pentru a lăsa recenzii. A avea o prezență socială devine din ce în ce mai importantă în majoritatea industriilor. Iata de ce:

Creșterea gradului de cunoaștere a mărcii
Rețelele sociale sunt printre cele mai bune modalități de a crește prezența online a mărcii dvs. Utilizarea rețelelor sociale ca parte a strategiei de marketing vă va permite să ajungeți la un public mai larg, internațional, la un cost relativ scăzut.

Canale de marketing cu costuri reduse
Rețelele de socializare sunt o modalitate eficientă din punct de vedere al costurilor de a construi gradul de conștientizare a mărcii. Majoritatea canalelor vă permit să creați un profil de afaceri gratuit. Mai mult, dacă le cereți pur și simplu colegilor, prietenilor și familiei dvs. să distribuie și să apreciați pagina dvs., veți crește gradul de conștientizare a mărcii dvs. în mod semnificativ.

Deși vă puteți crea conturile gratuit, anunțurile plătite, cum ar fi reclamele Facebook, sunt o modalitate excelentă de a vă direcționa conținutul pentru a ajunge la publicul dorit, sporind astfel cunoașterea mărcii dvs. acolo unde contează cel mai mult.

Îmbunătățirea încrederii, a autorității și a loialității mărcii
Când vine vorba de crearea unei baze de clienți și clienți loiali, încrederea în brand, autoritatea și loialitatea sunt o necesitate. Postarea de conținut relevant și informativ pe rețelele de socializare creează un nivel mai ridicat de credibilitate și încredere cu publicul dvs.

În plus față de cele de mai sus, rețelele sociale permit audienței dvs. să vă contacteze mai ușor, deschizând canale de comunicare și oferind echipei dvs. de asistență clienți șansa de a-și face magia și, potențial, de a face mai multe vânzări. În cele din urmă, publicul tău are mai multe șanse să-ți partajeze conținutul pe profilurile personale, sporindu-ți și mai mult autoritatea și credibilitatea în industria ta.

Creșterea traficului de intrare
Rețelele de socializare reprezintă un amestec de oameni din întreaga lume, ceea ce o face una dintre cele mai bune surse de trafic nou de intrare. Prin crearea de profiluri relevante pentru rețelele sociale în diferite rețele și prin postarea de conținut credibil, țintit să abordeze punctele dureroase ale publicului dvs., deschideți ușa către o bază complet nouă de clienți.

Mai multe oportunități pentru conversii
Rețelele de socializare ajută la umanizarea unei mărci, oferind publicului șansa de a comunica cu tine în mod natural prin mesaje directe, comentarii, aprecieri și distribuiri. Oamenilor le place să facă afaceri cu oamenii. Și, oferindu-le acces ușor la conținutul, echipa și produsele dvs., este mai probabil să observați o creștere a conversiilor și, bineînțeles, a vânzărilor.

Unde vezi traficul social în Google Analytics 4?
Google Analytics 4 vă permite să aruncați o privire mai profundă în traficul dvs., astfel încât să puteți stabili ce canale de marketing funcționează bine pentru dvs. și ce strategii trebuie ajustate. GA4 vă permite să identificați cât trafic primește site-ul dvs. de pe canalele de social media. De asemenea, vă poate spune exact din ce surse de trafic din rețelele sociale provin vizitatorii dvs.

Verificarea traficului social
Google colectează traficul care vine de pe canalele de social media și îl adună sub o etichetă numită Social Traffic. Iată cum puteți verifica cât de mult din traficul site-ului dvs. provine de pe platformele de social media:

Pasul 1: Accesați tabloul de bord Google Analytics 4 și faceți clic pe „Rapoarte”.

Pasul 2: Apoi, faceți clic pe „Achiziție”, urmat de „Achiziție de trafic” în lista derulantă.

Pasul 3: Pe următoarea pagină, alegeți intervalul de date pentru care doriți să vedeți traficul pe rețelele sociale și mergeți în partea de jos a paginii. În lista derulantă din stânga sus a tabelului, alegeți „Gruparea implicită a canalelor sesiunii”. Aici veți vedea „Trafic social”. În acest rând, veți putea vedea câți utilizatori, sesiuni și sesiuni implicate provin de pe canalele de social media, printre o mulțime de alte informații relevante pentru această sursă de trafic.

Identificarea surselor exacte ale traficului dvs. social
Pe lângă identificarea cât de mult trafic social ajunge pe site-ul dvs. web, GA4 vă poate ajuta să identificați din ce canale exacte provine traficul dvs. Pentru a vedea din ce rețele de social media provine traficul dvs., ar trebui să:

Pasul 1:

Urmați pașii 1 și 2 de mai sus. Apoi, pe pagina Achiziție de trafic, alegeți intervalul de date preferat și derulați în jos în pagină până la tabelul de date. Aici, în colțul din stânga sus al tabelului, alegeți „Sursa sesiunii” din lista derulantă. Acest lucru vă va spune exact din ce surse sociale provine traficul site-ului dvs.

Pasul 2: De aici, puteți analiza diferitele surse pentru a identifica care sunt canalele de social media.

Îmbunătățirea traficului social
Creșterea traficului social începe cu creșterea interacțiunii pe canalele tale de socializare. Cu toate acestea, merită menționat că, dacă alegeți să utilizați rețelele sociale (ceea ce probabil ar trebui), trebuie să fiți în ea pe termen lung. Este nevoie de angajament pentru a crește numărul de urmăritori, dar, odată ce o faci, vei dobândi un public loial care îți va lauda cu fiecare ocazie. Iată câteva sfaturi pentru a vă dezvolta canalele sociale și, la rândul său, pentru a vă dezvolta traficul social:

Postați conținut în mod regulat
După cum am menționat mai sus, cheia creșterii rețelelor sociale este consecvența. Postarea de conținut unic pe canalele tale de socializare în mod regulat este primul pas pentru creșterea unui public. Dar, de asemenea, este important să legați acest conținut la site-ul dvs. web pentru a vedea o creștere a traficului social.

Unele platforme, cum ar fi Instagram, vă permit doar să adăugați un link în bio. Având în vedere acest lucru, asigurați-vă că vă folosiți cele 30 de hashtag-uri în fiecare postare pentru a ajunge la un public mai larg. Prin trezirea interesului pentru postările tale pe rețelele sociale, publicul tău are mai multe șanse să facă clic pe linkul din bio, crescând astfel traficul tău social.

Folosiți imagini vizuale acolo unde este posibil
Elementele vizuale sunt o modalitate sigură de a atrage atenția publicului. Indiferent dacă sunteți în marketing, nutriție, fotografie, finanțe sau orice altă industrie, există întotdeauna o modalitate de a vă face conținutul mai interesant și mai interesant cu ajutorul ajutoarelor vizuale. Iată câteva sfaturi care sunt aplicabile pentru majoritatea industriilor:

Folosiți culori vibrante
Creați machete bine concepute
Evidențiați produsele sau serviciile dvs. în imaginile dvs
Utilizați fotografii de înaltă calitate
Nu-ți lăsa publicul în așteptare
Publicul tău nu va urî nimic mai mult decât să nu primească un răspuns de la tine. Indiferent dacă este un comentariu sau un mesaj direct, este important să recunoașteți când cineva interacționează cu conținutul dvs. Dacă primiți un comentariu, răspundeți la el sau dați like și dacă primiți un mesaj direct, asigurați-vă că echipa dvs. de asistență pentru clienți le oferă răspunsuri la întrebările lor.

Faceți conținutul dvs. ușor de partajat
Canalele de social media oferă opțiunea de a partaja conținut de pe alte pagini. Având în vedere acest lucru, este important să oferi conținutului tău titluri demne de clic care să-ți intrigă publicul. Cu cât sunt mai implicați cu conținutul dvs., cu atât este mai probabil să îl distribuie pe paginile lor.

În plus față de cele de mai sus, ar trebui să oferiți audienței dvs. șansa de a vă împărtăși conținutul de pe site-ul dvs. pe canalele lor sociale. Acum există o mulțime de plugin-uri pe care le puteți folosi pentru a face postările dvs. de blog să poată fi partajate. Aceste butoane ar trebui să fie adaptate pentru dispozitive mobile și ușor accesibile.

Valorificarea puterilor reclamelor pe rețelele sociale
Reclamele pe rețelele sociale, în special reclamele Facebook, sunt o modalitate excelentă de a construi încredere, conștientizare, credibilitate și loialitate pentru marca dvs. Cu reclamele Facebook, puteți viza fiecare aspect al campaniei dvs. publicitare, de la sex la locație, vârstă, hobby-uri și multe altele.

Datorită acestor eforturi foarte bine direcționate, este mai probabil să ajungeți la publicul dorit, crescând astfel angajamentul, clienții potențiali și, desigur, vânzările.

Forme alternative de trafic
Traficul social nu este singurul trafic de care trebuie să fii atent. De asemenea, Google Analytics 4 vă permite să vizualizați:

Traficul organic este traficul care vine de la cineva care face clic pe rezultatele organice de pe paginile cu rezultate ale motorului de căutare (SERP-uri). Acest lucru nu trebuie confundat cu traficul din anunțurile Pay-Per-Click (PPC), care sunt paginile din partea de sus a SERP-urilor care spun „Anunț” în stânga titlului paginii.

Traficul plătit se referă la tot traficul care provine din campaniile dvs. de anunțuri plătite. Aceasta include totul, de la reclamele pe rețelele sociale până la anunțurile PPC, precum și orice alte reclame pe care le difuzați în prezent online.
Traficul direct este traficul care vine de la persoanele care introduc adresa URL a site-ului dvs. direct în browserul lor web. De obicei, acest trafic vine de la persoane care vă cunosc deja site-ul sau care fac parte din echipa dvs.
Traficul de recomandare vine de pe alte site-uri web. Mai simplu spus, dacă un blog sau o pagină web trimite către site-ul dvs. și cineva face clic pe el, GA4 ar lua în considerare acest trafic de recomandare.
Vizitați GMarketings pentru a afla mai multe despre Google Analytics 4 și despre cum să îl utilizați
În ianuarie 2022, există aproape 4 miliarde de utilizatori de rețele sociale în întreaga lume. Având în vedere acest lucru, este esențial să încorporați rețelele sociale în strategia dvs. de marketing și să învățați să vă analizați datele corect în GA4 pentru a ajunge la această populație în creștere.

10, aug. 2022
Ce este traficul organic? (+ Unde să-l vezi în Google Analytics 4)

Indiferent dacă sunteți nou în lumea marketingului digital sau vă considerați puțin expert în SEO, traficul organic poate fi o provocare de înțeles și manipulat. Cu oameni precum Google care lansează noi actualizări la stânga, la dreapta și la centru, navigarea în lumea traficului organic poate fi o adevărată ispravă.

În acest articol, răspundem la întrebarea „ce este traficul organic”, subliniind totodată importanța acestuia și arătându-vă cum să vedeți traficul organic în Google Analytics 4 (GA4).

Ce este traficul organic?
Traficul organic se referă la vizitatorii care ajung pe site-ul dvs. prin rezultate de căutare neplătite (organice) pe Google, Yahoo, Bing și alte motoare de căutare. Traficul organic este exact opusul traficului plătit, care este traficul care vine pe site-ul dvs. din reclame plătite, cum ar fi cele văzute în partea de sus a Google.

De asemenea, traficul organic nu este trimis către site-ul dvs. prin surse terțe, de exemplu, un link de la un alt site web sau un canal de socializare. Se referă doar la traficul neplătit din motoarele de căutare. Pe scurt, traficul organic este neatins de influențele externe.

Optimizare motor de căutare
Tipul de marketing care se concentrează pe îmbunătățirea traficului organic pentru un site web se numește optimizare pentru motoarele de căutare sau SEO. Această formă de marketing organic neplătit adoptă o abordare strategică, folosind o combinație de cuvinte cheie specifice, subiecte în tendințe, precum și tehnici de proiectare și dezvoltare pentru a ajuta la creșterea clasamentului unui site web pe paginile cu rezultate ale motorului de căutare (SERPS).

Deși nu există o soluție rapidă când vine vorba de SEO și de creșterea traficului organic către un site web, rentabilitatea investiției din această formă de marketing digital este relativ mare, deoarece este o alternativă mai permanentă și de lungă durată la publicitatea plătită.

Beneficiile traficului organic
Pentru majoritatea companiilor, indiferent de dimensiunea lor, traficul organic este cea mai importantă sursă de trafic. Traficul organic atrage oameni reali. Aceasta înseamnă că puteți fi relativ sigur că persoana care face clic pe pagina dvs. face acest lucru, deoarece are în minte o anumită întrebare sau un punct de durere despre care consideră că ar putea fi abordată prin intermediul site-ului dvs. Adresându-vă nevoilor publicului dvs., veți crește un număr de urmăritori loiali bazați pe încredere. În plus, acești clienți potențiali de calitate superioară au șanse mai mari să se transforme în clienți pe termen lung.

Vă întrebați cum diferă acest lucru de traficul plătit? Adevărul este că traficul plătit este mai probabil să fie făcut clic pe roboți și alte mașini automate. Această formă de trafic nu face nimic pentru clasarea dvs. și nu are niciun impact asupra analizei site-ului dvs., ceea ce duce la o creștere foarte mică în timp. Traficul organic este determinat de intenția clientului și, prin urmare, este o abordare mai rentabilă pentru marketingul produselor și serviciilor dvs.

În plus, pe măsură ce traficul tău organic crește, la fel crește și reputația ta online, lucru pe care Google și alte motoare de căutare îl iau foarte în serios. Configurându-vă ca autoritate în industria dvs., este mai probabil ca Google să vă claseze paginile mai sus în SERP-urile sale. E-A-T, care înseamnă Expertise, Authority, and Trustworthiness a fost un factor important în clasarea Google de ceva timp. Cu toate acestea, actualizarea Google din mai 2019 și-a schimbat importanța făcându-l un factor general de clasare (mai degrabă decât multiplu) în determinarea calității paginii. Unele nișe necesită E-A-T mai mare decât altele. Acestea includ:

Site-uri medicale
Ziare și alte articole jurnalistice
Pagini care împărtășesc subiecte științifice
Site-uri web de consiliere juridică și fiscală
Platforme financiare
Site-uri web care partajează informații despre subiecte cu miză mare (parenting, reparații la domiciliu etc.)
Site-uri web care oferă sfaturi despre hobby-uri care necesită un anumit nivel de expertiză (cântat la un instrument, videografie etc.)
Unde vedeți traficul organic în Google Analytics 4?
În timp ce Google Analytics 4 este unul dintre cele mai importante instrumente din lumea SEO, nu este cel mai ușor de navigat când vine vorba de analiza traficului organic. Cu ajutorul GA4, puteți vedea cât trafic organic obțineți și puteți verifica din ce țări provin utilizatorii și cum interacționează cu site-ul dvs. web, printre alte date.

Verificarea traficului organic
Google Analytics poate identifica cele mai populare motoare de căutare și poate aduna traficul de pe aceste canale în secțiunea Achiziție de trafic a tabloului de bord GA4. Iată cum puteți verifica cantitatea de trafic organic către site-ul dvs. web:

Pasul 1: Accesați tabloul de bord Google Analytics 4 și faceți clic pe „Rapoarte”.

Pasul 2: Apoi, faceți clic pe lista derulantă „Achiziție”, urmată de „Achiziție de trafic”.

Pasul 3: Din această pagină, alegeți intervalul de date pentru care doriți să vedeți trafic organic și derulați în jos până în partea de jos a paginii. Asigurați-vă că meniul drop-down din partea stângă sus a tabelului este setat la „Gruparea implicită a canalelor sesiunii”. Sub „Totale”, veți vedea un rând „Căutare organică” unde veți putea analiza toate datele relevante pentru traficul organic pentru site-ul dvs. web.

Verificați de unde vin vizitatorii dvs
Să știi de unde vin vizitatorii tăi

v-ar putea ajuta să vă vizați mai bine conținutul și alte eforturi SEO, astfel încât să ajungeți la publicul dorit. Pentru a afla mai multe despre demografia vizitatorilor site-ului dvs., puteți urma acești pași:

Pasul 1: Faceți clic pe lista derulantă „Date demografice” de pe tabloul de bord, urmată de „Detalii demografice”.

Pasul 2: Apoi, derulați puțin în jos, setați intervalul de date preferat în colțul din dreapta sus și alegeți dacă doriți să filtrați tabelul după țară, regiune, oraș, limbă, vârstă, sex sau interese. Datele tale vor apărea în tabel, gata pentru a fi analizate după pofta inimii tale.

Care este diferența dintre traficul organic și traficul direct?
Mulți proprietari de site-uri web confundă adesea traficul organic/de căutare cu traficul direct. Aceste două surse de trafic sunt, de fapt, complet diferite. În timp ce traficul organic se referă la traficul care vine din paginile cu rezultate ale motoarelor de căutare, traficul direct este traficul care provine de la utilizatori care introduc direct adresa URL în browserul lor web.

În ciuda faptului că unii vizitatori web din publicul dvs. țintă pot ajunge pe site-ul dvs. introducând adresa URL direct în browser-ul lor web, este demn de menționat că traficul direct vine de obicei de la proprietarii site-ului web, angajații sau clienții existenți care se conectează la site-ul dvs. web (dacă aceasta este o opțiune pe care o oferiți).

Îmbunătățirea traficului organic
Încă nu am întâlnit un proprietar de site care nu dorește mai mult trafic organic către paginile lor. Acest lucru se datorează faptului că o creștere a traficului organic echivalează adesea cu o creștere a comenzilor, cifrei de afaceri și a veniturilor. Iată câteva sfaturi de bază pentru creșterea traficului organic care vine pe site-ul dvs.:

Concentrați-vă atenția pe SEO
Spre deosebire de publicitatea plătită, SEO oferă rezultate semi-permanente. Având în vedere acest lucru, concentrarea eforturilor și a bugetului pe SEO vă poate oferi o creștere a numărului de vizitatori ai site-ului și, la rândul său, a vânzărilor. Dar, SEO este o industrie cu spectru larg, chiar și cei mai versați experți se confruntă cu lupte zilnice.

Un aspect esențial al unui SEO bun este cercetarea și implementarea cuvintelor cheie. Instrumente precum AHREF și SEMRush vă permit să identificați cuvintele cheie relevante și volumul lor de căutare, astfel încât să le puteți implementa pe site-ul dvs. web. Implementarea strategică a cuvintelor cheie în conținutul dvs. vă va permite să creșteți organic, cu toate acestea, este important să optați pentru echilibrul corect între alternative de concurență ridicată și scăzută pentru a concura cu alte site-uri web.

Continut, continut, continut!
Blogging-ul este un mod relativ accesibil, dar extrem de impactant, de a vă spori traficul de căutare organic. Prin creșterea cantității de conținut de pe site-ul dvs. web, puteți viza mai multe cuvinte cheie, extinzându-vă acoperirea online. Asigurați-vă că scrieți conținut care este relevant pentru serviciul și produsele dvs. sau care identifică și abordează întrebările și punctele dureroase ale clienților.

Optimizați-vă titlurile și titlurile
Google nu te clasifică doar în funcție de cuvintele cheie pe care le folosești, ci și în funcție de modul în care le folosești. Este important să adăugați cuvântul cheie principal la începutul titlului și meta descrierilor pentru a marca clar intenția conținutului dvs.

Optimizați-vă imaginile
Imaginile sunt la fel de importante ca și conținutul atunci când vine vorba de SEO. La urma urmei, ați cumpăra un produs fără să vedeți mai întâi o imagine a acestuia? Având în vedere acest lucru, este important să adăugați imagini ale produselor dvs. De asemenea, este important să ilustrați și să dați viață blogurilor dvs. cu imagini relevante pentru a îmbunătăți implicarea. Nu în ultimul rând, asigurați-vă că vă optimizați imaginile pentru SEO denumind corect fișierele de imagine și adăugând cuvintele cheie la textul alternativ al fiecărei imagini.

Alte surse de trafic…
Google Analytics 4 organizează traficul pe baza sursei sale. Pe lângă traficul organic, veți vedea:

Trafic direct care, așa cum am menționat anterior, este atunci când un vizitator al site-ului web ajunge pe site-ul dvs. introducând adresa URL direct în browserul său de internet.
Traficul plătit este traficul care provine din toate sursele dvs. plătite, inclusiv campaniile Pay-Per-Click (PPC) și orice alte reclame pe care le-ați lansat pe motoarele de căutare, precum și campaniile plătite de rețele sociale și rețelele media.
Traficul de recomandare este atunci când un vizitator al site-ului web intră pe site-ul dvs. printr-un link de pe un alt site web. Dacă un blog, un articol sau o altă pagină web trimite către site-ul dvs. și o persoană face clic pe link, acesta va fi înregistrat ca trafic de recomandare.
Traficul social este traficul care vine de la canalele sociale precum Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter, Tik Tok și Pinterest, printre altele.
Obțineți mai multe sfaturi despre cum să utilizați Google Analytics 4 din GMarketings.
Traficul organic reprezintă astăzi aproximativ 53,3% din traficul site-ului web din toate industriile. Având în vedere acest lucru, a devenit mai important ca niciodată să știi cum să identifici traficul organic pentru site-ul tău web, astfel încât să poți face pași în îmbunătățirea SEO.

15, iul. 2022
Ce este o „Dimensiune” în Google Analytics?

Rapoartele Google Analytics vă oferă informații esențiale legate de traficul pe care îl experimentează site-ul dvs. Informațiile astfel acumulate se dovedesc a fi critice în luarea deciziilor de afaceri, deoarece toate datele sunt centrate pe client și, prin urmare, sunt de primă importanță.

O multitudine de rapoarte pot fi obținute folosind Google Analytics – timpul mediu de interacțiune al fiecărui utilizator care vă vizitează pagina, un număr de conversii, locul în care sunt utilizatorii dvs. de pe tot globul, produsele dvs. cele mai vândute, rata de reținere a utilizatorilor etc. așa mai departe.

Rapoarte Google Analytics

Puteți găsi datele necesare în următoarele 4 tipuri de rapoarte când vă conectați la contul dvs. GA:

Public – Acest lucru vă ajută să aflați mai multe despre vizitatorii dvs., cum ar fi de unde provin, ce dispozitive folosesc pentru a vă accesa site-ul și interesele lor.
Comportament – ​​Acest raport vă ajută să examinați rata de respingere, paginile vizitate pe sesiune și timpul investit în navigarea prin conținutul oferit pentru a vedea cât de bine site-ul dvs. implică utilizatorii.
Conversii – Cu aceasta, puteți verifica dacă utilizatorii își finalizează tranzacțiile și obiectivele inițiate și produc venituri la rata dorită.
Achiziție – Puteți afla cum îți găsesc oamenii site-ul web folosind aceste date: prin motoarele de căutare, rețelele sociale sau recomandările de site-uri web. Este o măsură importantă de luat în considerare atunci când decideți ce metode de marketing pe internet atrag numărul maxim de vizitatori pe site-ul dvs.
Elementele de bază ale rapoartelor Google Analytics

Rapoartele Google Analytics (GA) sunt construite din diferite atribute ale clienților sau utilizatorilor site-ului dvs. Aceste atribute sunt fie numerice, fie nenumerice. Cele numerice sau cantitative sunt cunoscute sub denumirea de „Metrici”. Cele nenumerice, pe de altă parte, reprezintă un atribut calitativ al utilizatorilor și se numesc „Dimensiuni”.

Exemple de valori sunt numărul de utilizatori, sesiunile, rata de respingere etc. Pe scurt, toate au reprezentări numerice.

Dimensiunile sunt mărimi fizice care descriu un aspect al utilizatorului, dar nu sunt exprimate în numere. Vom arunca o privire microscopică asupra diferitelor dimensiuni pe care Google Analytics le deține pentru noi.

Tipuri de dimensiuni GA

Există trei subcategorii de dimensiuni, așa cum se găsesc în instrumentul Google Analytics.

Dimensiunea principală: oferă o vedere generală a valorilor de performanță ale utilizatorului (sesiuni, venit, rata de conversie etc.) referitoare la acea dimensiune, de exemplu, pentru sursă/mediu.

  1. Dimensiune secundară: o dimensiune secundară poate fi adăugată la raportul GA selectând din lista derulantă pentru a obține mai multă claritate cu privire la comportamentul utilizatorului pentru atribute suplimentare. De exemplu, să presupunem că alegeți „Categoria dispozitiv” din opțiunile Dimensiunii secundare. În acest caz, valorile utilizatorilor pot fi observate mai precis în funcție de tipul de dispozitiv de pe care aceștia au accesat site-ul dvs.
  2. Dimensiuni personalizate: acestea pot fi create personalizat în rapoarte prin sincronizarea GA cu o bază de date terță parte, de exemplu, o bază de date CRM. Acestea îi ajută pe proprietarii de site-uri web să urmărească mai multe puncte de date minuscule care ar putea fi de o importanță esențială pentru afacerea lor.
    Dimensiuni primare

Există mai mult de 20 de parametri primari disponibili pentru rapoartele GA. Vom analiza acum în profunzime, unul câte unul, cele mai importante tipuri de dimensiune primară disponibile pe Google Analytics.

Conținutul reclamelor: această dimensiune selectează toate categoriile identificabile de reclame pe care le-ați publicat pe site-ul dvs. web și analizează activitatea utilizatorului și valorile legate de utilizator pentru acele tipuri individuale de conținut publicitar. Prima linie a fiecărei reclame pe care o publicați și etichetele utm_content utilizate în campaniile etichetate formează baza acestei dimensiuni.

Browser: Această dimensiune se explică de la sine. Browserul pe care îl folosește fiecare utilizator în timp ce vă vizitează site-ul web servește ca o dimensiune analitică importantă. Datele utilizatorului sunt separate pe baza acestui fapt.

Versiunea browser: încă o dimensiune simplu de explicat, versiunea browser ajută la analiza comportamentului utilizatorului.

Campanie: numele pe care le atribuiți campaniilor de anunțuri sau personalizate pe care le-ați etichetat manual cu un parametru utm_campaign formează baza acestui parametru. Campaniile dvs. Campaign Manager 360 sau Search Ads 360, dacă acele conturi de publicitate Google Marketing Platform sunt conectate la Google Analytics, oferă rezultate pertinente cu privire la activitatea vizitatorilor cu această dimensiune.

Oraș, Continent, Țară: Deși aceste trei dimensiuni pot părea foarte simple, ele oferă adesea cele mai critice și utile informații cu privire la vizitatorii site-ului dvs. Identificarea grupului țintă corect este una dintre părțile fundamentale ale oricărei afaceri, iar aceste trei dimensiuni ajută la rezolvarea acestei dileme.
S-ar putea să te fi gândit că produsele tale se adresează cel mai bine orașului „Y” al țării „X”, dar traficul pe site-ul web s-ar putea dovedi contrariul. Prin urmare, aceste trei dimensiuni sunt de maximă importanță.

Cuvânt cheie: această dimensiune primară se dovedește a fi un schimbător de joc pentru afacerea dvs. Oferă date clare re

urmărind ce cuvinte cheie au folosit vizitatorii dvs. înainte de a ajunge pe site-ul nostru web, în ​​timp ce căutau oricare ar fi ele.
Atât cuvintele cheie plătite, cât și cele organice (neplătite) sunt capturate în datele colectate; prin urmare, este atotcuprinzător. Ajută la implementarea SEO și SEM pentru conținutul pe care îl publicați pe site-ul dvs. și, dacă este făcut corect, crește semnificativ traficul către site-ul dvs.

Pagina de destinație: încă o dimensiune crucială, aceasta vă ajută să identificați exact de unde fiecare dintre vizitatorii dvs. este redirecționat către site-ul dvs. web. De multe ori se poate întâmpla ca site-ul dvs. să atragă trafic slab din cauza marketingului afiliat semnificativ mai scăzut în care sunteți implicat decât concurenții dvs.
Din cauza optimizării slabe pentru motoarele de căutare (SEO), pagina dvs. web nu este clasată mai sus în căutările Google. Drept urmare, scriitorii de blog nu te pot identifica ca fiind unul dintre furnizorii de produse/servicii atunci când introduc nume de site-uri web ca sugestii în articolele lor.

Numeroase astfel de probleme pot fi identificate prin această singură dimensiune sau în coeziune cu alte două dimensiuni secundare, pe care le vom analiza mai târziu în acest articol.

Medie: este cunoscut faptul că traficul este obținut pe site-uri web prin mai multe surse, recomandări, marketing prin e-mail, căutări organice sau căutări plătite. Dimensiunea „Mediu” vă ajută să identificați care dintre aceste canale v-a adus fiecare vizită de utilizator.
La ce ar ajuta asta? Ar ajuta foarte mult la determinarea canalelor cărora să se aloce mai mult buget și unde să se reducă.

Cheltuirea unui buget de marketing fără discernământ fără date solide care să susțină deciziile dvs. s-ar putea dovedi adesea o mișcare imprudentă. Această dimensiune este utilă în astfel de cazuri. Acesta cuprinde medii identificate cu parametrul utm_medium.

Dimensiuni secundare

Acum că aveți o perspectivă corectă asupra dimensiunilor primare majore și a modului în care acestea funcționează, să ne uităm la dimensiuni similare care funcționează în conjugare cu primele pentru a oferi rezultate mai detaliate cu rapoartele GA. Există aproximativ 100 de dimensiuni secundare disponibile, dintre care le vom analiza doar pe cele mai relevante:

Cont: există o corespondență unu-la-unu între numele contului Google Ads și ID-ul clientului Google Ads, după cum se vede mai jos.

Formatul de anunț: formatul în care este publicat anunțul dvs., fie că este text, imagine, video, flash etc., aduce variații în ceea ce privește implicarea utilizatorilor, reținerea, conversia și alte valori. Astfel, atunci când este combinată cu unele dimensiuni primare, această dimensiune oferă informații utile cu privire la tacticile de publicitate direcționate.

Categorie de afinitate: categoriile de afinitate sunt folosite pentru a ajunge la clienții potențiali și pentru a-i face conștienți de marca sau produsul dvs. Acești utilizatori se găsesc la capătul superior al pâlniei de achiziție, aproape de începutul procesului.
După cum se poate înțelege din definiție, utilizarea acestei dimensiuni secundare în analiza rapoartelor ajută la luarea deciziilor critice legate de strategia publicitară, canale și chiar alocarea bugetului.

Public: Analytics are proprietatea inteligentă de a grupa utilizatorii împreună pe baza diferitelor combinații de atribute care conferă un aspect semnificativ specific afacerii dvs.
Analytics vă ușurează sarcina de segmentare a clienților, oferindu-vă o cohortă țintă personalizată pe baza acestor combinații de atribute.

Proliferarea afacerii dvs. prin optimizarea strategiilor de direcționare și de publicitate devine mult mai ușoară datorită acestei dimensiuni unice.

Opțiuni de plată: în timpul procesului de plată, utilizatorii beneficiază de servicii de livrare de la diferiți furnizori de servicii logistice, de exemplu, FedEx, DHL, UPS pentru opțiunile de livrare; în mod similar, în cazul opțiunilor de plată, diferiți utilizatori optează pentru o varietate de opțiuni, de la AmEx, Visa, Mastercard etc. Atunci când este asociată cu Shopping Stage, această dimensiune secundară oferă informații critice asupra comportamentului de cumpărături al clienților.

Categoria dispozitivului: Categoria dispozitivului face parte integrantă din rapoartele Google Analytics. Fie că este vorba despre un laptop, un mobil sau o tabletă – identifică fiecare dispozitiv de pe care vizitatorii dvs. s-au conectat la site-ul dvs. web. Aceasta oferă o perspectivă asupra demografiei clienților și a modului în care clienții potențiali vă văd interfața cu utilizatorul (UI).
Dacă traficul este semnificativ mai mic de la un anumit tip de dispozitiv, ar trebui să îl analizați. Poate pierdeți conversii semnificative pur și simplu pentru că interfața de utilizare nu este ușor de utilizat de pe dispozitivul respectiv.

Vârsta, sexul, țara: Aceste trei variabile secundare, împreună cu alte atribute demografice, formează cheia procesului STP pentru orice afacere. adică segmentarea, direcționarea și poziționarea. Atunci când sunt utilizate în combinație cu diferite seturi de dimensiuni primare, aceste dimensiuni oferă o mină de aur de perspective demografice asupra diferitelor cohorte de vizitatori, ajută la construirea de segmente de public și contribuie în mare măsură la extinderea afacerii dvs.

Segmentul de pe piață: acești utilizatori au șanse mai mari să fie interesați să cumpere produse sau servicii din categoria dată. Acești clienți se află în etapa finală a procesului de cumpărare și se află în partea de jos a pâlniei de cumpărare.

Altă categorie: acestea sunt categorii definite mai bine decât afinitate sau pe piață și vă permit să găsiți utilizatori care nu se încadrează în niciuna dintre celelalte categorii. O explicație mai detaliată poate fi înțeleasă din ilustrația de mai jos.

Bucket de utilizator: aceasta este o caracteristică unică și interesantă pe care GA o oferă utilizatorilor săi. Utilizatorii sunt împărțiți aleatoriu în grupuri în scopul testării A/B și, prin urmare, o mare parte a eforturilor de marketing din partea dvs. sunt automatizate. Numărul de capete din fiecare „găleată” variază între 1-100.

Cum să implementați combinațiile dimensiuni-metrice

Nu toate valorile și dimensiunile pot fi combinate. Fiecare parametru și valoare este atribuit un domeniu: la nivel de utilizator, la nivel de sesiune sau la nivel de accesare. Este logic să combinați parametri și valori cu același domeniu de aplicare. Sesiunile, de exemplu, este o valoare pe care o puteți utiliza numai cu parametri la nivel de sesiune, cum ar fi Sursă, Medie, Țară sau Oraș.

Dimensiuni personalizate

Parametrii personalizați din contul dvs. Analytics sunt similari parametrilor prestabiliți sau impliciti, cu excepția faptului că îi definiți singur. Acestea pot fi folosite pentru a colecta și a evalua date pe care Analytics nu le urmărește automat.

Scopul dimensiunilor personalizate

Folosind parametrii și valorile personalizate, puteți combina datele Analytics cu date non-Analitice, cum ar fi datele CRM. Puteți urmări succesul în raport cu parametrii dvs. esențiali în rapoarte personalizate personalizabile și ușor de citit, urmărind aceste date cu parametri personalizați.

În Rapoartele personalizate, parametrii personalizați pot fi utilizați ca parametri principali. De asemenea, le puteți utiliza în rapoarte normale ca segmente și dimensiuni suplimentare.

Ciclul de viață al dimensiunii personalizate

Un parametru sau o valoare personalizată are patru etape în ciclul său de viață:

Configurație – un index, un nume și alte atribute, cum ar fi domeniul de aplicare, definesc parametrii și valorile dvs. personalizate.
Colectare – de la implementarea dvs., trimiteți parametrii și valorile personalizate către Analytics.
Prelucrare – datele sunt procesate în funcție de dimensiunea și definițiile de valori specifice, precum și de orice filtre de vizualizare de raportare.
Raportare – în interfața de utilizator Analytics, creați rapoarte noi utilizând parametrii și valorile specificate de dvs.
Domeniul de aplicare și prioritatea

Sfera unei valori de dimensiune personalizată specifică accesările care vor fi conectate cu aceasta. Domeniul de aplicare este împărțit în patru categorii: produs, accesare, sesiune și utilizator.

Produs – valoarea unui produs este aplicată produsului pentru care a fost setat (numai comerțul electronic îmbunătățit).
Hit – valoarea este aplicată singurului hit pentru care a fost setată.
Sesiune – valoarea atribuită tuturor accesărilor dintr-o singură sesiune se numește sesiune.
Utilizator – până când valoarea se modifică sau dimensiunea personalizată devine inactivă, valoarea utilizatorului este aplicată tuturor accesărilor din sesiunile curente și viitoare.
Restricții și constrângeri

Pentru diferite dimensiuni personalizate, sunt disponibili 20 de indici. Pentru dimensiunile personalizate, 360 de conturi au 200 de indici disponibili. Nu puteți șterge dimensiunile personalizate, dar le puteți dezactiva. Cel mai bine este să evitați reutilizarea dimensiunilor personalizate. Când editați numele, domeniul de aplicare și valoarea unui parametru personalizat, atât valorile vechi, cât și cele noi pot fi asociate fie cu numele vechiului, fie cu cel nou.

Îmbină datele în rapoartele dvs., astfel încât un filtru să nu le poată separa în mod fiabil. Când sunt asociate cu date demografice, anumiți parametri personalizați nu sunt disponibili în rapoarte. Când solicitați parametri personalizați cu date demografice, este posibil să întâlniți limite de prag sau de incompatibilitate în raportare sau prin API.

In concluzie

Dacă ar fi să simplificăm lucrurile, Parametrii din Google Analytics sunt doar anteturile pentru rândurile din rapoartele dvs. Dar, atunci când disecați fiecare dimensiune cu perspicacitate și precizie, se dezvăluie o comoară de date valoroase pentru afacerea dvs.

Este necesară o înțelegere detaliată a parametrilor și a valorilor cursului pentru a interpreta cu precizie rapoartele GA. Interpretarea greșită a dimensiunilor rapoartelor GA poate avea consecințe neplăcute în afacerea dvs.

Pe de altă parte, cu cunoștințele adecvate, puteți debloca cu ușurință mantra succesului în afacerea dvs. cu rapoartele Google Analytics.

1, iun. 2022
Îmbunătățiți-vă SEO local cu trafic SEO organic

Îmbunătățirea CTR organic
CTR organic (rata de clic) este raportul dintre utilizatorii care au dat clic pe site-ul dvs. web și numărul de utilizatori care au văzut doar, dar nu au dat clic.

O CTR mai bună înseamnă că utilizatorilor le place mai mult site-ul dvs., iar motoarele de căutare clasifică întotdeauna site-urile pe care utilizatorii le plac mai mult.

Țineți cont de faptul că cuvintele cheie mai populare necesită mai multe clicuri pentru a îmbunătăți CTR.

Site-ul tău web primește mai multe clicuri, concurenții tăi nu
Când facem clic doar pe site-ul dvs., atunci concurenții dvs. obțin mai puține clicuri, este simplu.

Algoritmii automati de clasare sunt păcăliți să creadă că site-ul dvs. este mai de dorit pentru utilizatori, de aceea site-ul dvs. ar trebui să fie în partea de sus, nu alții.

Cu cât primiți mai multe clicuri și cu cât sunt mai puțini concurenți, cu atât site-ul dvs. va fi mai sus în rezultatele motoarelor de căutare.

Site-ul dvs. se clasează mai sus
Deoarece site-ul dvs. primește mai multe clicuri SEO decât alte site-uri, pozițiile dvs. în motorul de căutare devin mai ridicate.

Nu vă așteptați la rezultate rapide, dar așteptați-vă la o creștere constantă în timp.

Îmbunătățiți întotdeauna alți factori SEO, cum ar fi backlink-urile, conținutul bun și titlul și descrierea corectă a paginii dvs., toate eforturile vă vor aduce rezultatele mai rapid și pozițiile dvs. vor fi mai solide.

Creșterea traficului organic natural
Atunci când site-ul tău se clasează mai sus, este mai ușor să-l găsești și aduce mai mulți oameni să crească traficul tău organic natural.

Mai mult trafic organic natural înseamnă mai mulți clienți, mai mult profit, un randament mai bun al investiției (ROI) pe care l-ați cheltuit pentru serviciile SEO.

SEO este cea mai bună investiție pe care o poți face în afacerea ta online.

Alegeți țara pentru a vă îmbunătăți pozițiile SEO la nivel local
Cu GMarketings, puteți crea un proiect pentru SEO local doar pentru o anumită țară, permițând doar persoanelor reale din această locație să facă clic pe pagina cu rezultatele motorului de căutare cu site-ul dvs. Prin urmare, dacă site-ul dvs. vizează numai, de exemplu, auditive din India, nu aveți nevoie de clicuri din SUA și din alte țări.

Desigur, limitarea traficului la o singură locație va scădea viteza de livrare, dar traficul va fi mai eficient pentru pozițiile dvs. Așadar, același obiectiv poate fi atins cu o cantitate mai mică de trafic.

Cum se creează un proiect local SEO?
În zona dvs. de membru, mergeți la secțiunea Trafic SEO. Îl puteți găsi în meniul din stânga chiar sub Trafic garantat.

Apoi faceți clic pe linkul Adăugați un proiect nou de deasupra formularului de adăugare a proiectului.

Vă rugăm să completați formularul, furnizându-ne site-ul dvs., cuvântul cheie, limita de trafic dorită. Apoi, activați opțiunea GEO-Targeting și alegeți țara și limba.

Limba nu trebuie să fie legată de țara aleasă. De exemplu, în India, limba engleză este destul de răspândită, iar mulți dintre clienții noștri folosesc cuvinte cheie în limba engleză pentru a viza India.

Să presupunem că nu sunteți sigur cât trafic SEO pe site trebuie să cumpărați. În acest caz, puteți utiliza ahrefs.com pentru a estima volumul de căutare pentru cuvântul dvs. cheie și Calculatorul CTR SEO pentru a estima suma de clicuri SEO pe care ar trebui să o primiți pentru a obține poziția dorită.

25, mai 2022
Ce rapoarte din Google Analytics indică cum a ajuns traficul pe un site web?

Sursa de trafic web este valoarea care are o mare importanță pentru sănătatea și performanța site-ului dvs. Acest indicator permite companiilor și webmasterilor să afle cum au descoperit utilizatorii site-ul.

Înțelegerea surselor de trafic vă permite, de asemenea, să identificați orice modificări ale algoritmului. Google Analytics vă poate ajuta să înțelegeți acest lucru, deoarece este un depozit al acestor date valoroase.

Capitolul 1: A este pentru Raportul de achiziție
Odată ce ați configurat Google Analytics, este timpul să analizați rapoartele. Acum, în mod implicit, Google Analytics vine cu patru rapoarte:

Achiziţie
Logodnă
Monetizare
Retenţie

Dacă doriți să știți de unde provine traficul, fie către site-ul dvs. sau către aplicație, raportul de achiziție vă poate ajuta.

Pentru a-l accesa, trebuie să faceți clic pe „Rapoarte”. După aceea, faceți clic pe „Achiziție” din navigarea din partea stângă.

Notă: dacă nu apare în același loc, este posibil ca un administrator să-l fi eliminat. Puteți merge la personalizați navigarea în raport pentru a-l găsi din nou.

Este un raport care vă oferă toate datele privind noile sosiri prin intermediul unui site web sau al unei aplicații mobile. Înțelegând dimensiunile traficului, puteți afla originea utilizatorului înainte ca acesta să ajungă pe aplicația sau pe site-ul dvs.

Acum, ar putea fi din rezultatul unui motor de căutare sau din alte surse pe care utilizatorii au aflat despre site-ul dvs. Dacă au aflat despre site-ul dvs. de la Google, va afișa „google” în parametrul Sursă sesiune.

Dimensiunile traficului
Dimensiunile sunt atribute pe care Google le oferă datelor colectate de utilizatori. Google Analytics clasifică dimensiunile traficului în trei domenii. Vă oferă o perspectivă mai profundă asupra modului în care utilizatorii dvs. au ajuns pe site-ul sau aplicația dvs.

Notă: paginile de ieșire, ecranele, browserele și duratele sesiunii sunt toate exemple de dimensiuni.

Dimensiuni definite de utilizator
După cum sugerează și numele, acest atribut este dat datelor care vă spun cum site-ul sau aplicația dvs. a dobândit utilizatorul în primul rând. Este denumit și „Primul utilizator” sau „Primul utilizator sursă” și rămâne constant.

Dimensiuni pentru sesiune
Prin acest atribut, poți determina ce a determinat utilizatorul să înceapă sesiunea pe site-ul tău. Este util pentru identificarea vizitatorilor noi, precum și a celor care revin. Este, de asemenea, denumită „Sesiune” sau „Sursă sesiune”.

Dimensiuni pentru eveniment
Este util pentru înțelegerea comportamentului utilizatorilor, care este factorul care i-a împins spre conversie. Această acțiune este cunoscută și sub denumirea de „Evenimente de conversie”. Analytics atribuie chiar și evenimentele fără conversie. Cu toate acestea, pentru dimensiunile provenite din evenimente, pur și simplu le clasifică drept „Sursă”.

Capitolul 2: Prezentare generală a rapoartelor privind publicul

În calitate de agent de marketing, dacă doriți să aflați mai multe despre publicul țintă, rapoartele privind publicul vă pot fi de mare ajutor. O prezentare generală a rapoartelor privind publicul vă va spune totul despre demografia, comportamentul și interesele publicului dvs.

Cu acest raport cuprinzător, vă puteți îmbunătăți semnificativ campaniile de marketing, deoarece vă permite să vă clasificați publicul. În același timp, vă permite, de asemenea, să desfășurați campanii care se adresează unui anumit public.

Puteți găsi acest lucru făcând clic pe „Raportați și analizați” și apoi pe „Public”. De acolo, trebuie să faceți clic pe „Prezentare generală a rapoartelor privind publicul”.

Prezentare generală
În această secțiune, veți găsi schema generală a tuturor utilizatorilor și sesiunile lor de pe site-ul dvs. De asemenea, puteți vedea câți utilizatori au creat sesiuni, vizualizări de pagină și multe altele.

Trebuie să accesați „Public” pe Google Analytics pentru a găsi această secțiune. De acolo, faceți clic pe „Prezentare generală”.

Demografie
Această secțiune clasifică datele despre public în funcție de vârstă și sex. De asemenea, vă permite să creați anunțuri direcționate către fiecare categorie.

Pentru a urmări datele demografice ale utilizatorilor, trebuie să:

Activați funcția de raportare a reclamelor modificând fie setările proprietății, fie codul de urmărire
Activați rapoartele demografice și de interese
Interese
Similar cu secțiunea demografică, puteți accesa secțiunea „Interese” navigând la fila „Segmente de public”. De acolo, trebuie să selectați „Date demografice” și să activați raportul.

Pentru a activa acest lucru, veți avea nevoie de trei lucruri:

Un cont Google Ads
Permisiune de editare în Google Analytics
Autorizarea de a actualiza politica de confidențialitate a site-ului dvs
Există trei categorii în „Interese”:

Afinitate
Segmentul de pe piață
Alții
Din aceste secțiuni, puteți înțelege mai bine poziția utilizatorului în cadrul canalului de achiziție.

Geo
Această secțiune vă permite în continuare să fiți conștienți de limba și locația utilizatorilor. Când vă concentrați pe anunțurile direcționate, puteți filtra locațiile și culturile.

Puteți utiliza filtrele în două moduri:

Clasificați țările în regiuni de vânzări și urmăriți datele dintr-o regiune de vânzări răspândită în diferite țări
Urmăriți datele din rapoarte mai mici specifice regiunii, cum ar fi state sau o anumită țară
Notă: Unul dintre dezavantajele Importului de date geografice este că produce locații aproximative bazate pe IP.

Comportament
Google Analytics oferă multe informații despre comportamentul utilizatorilor pentru a vă permite să înțelegeți interacțiunea acestora cu site-ul sau aplicația dvs.

Tu

pot învăța diverse lucruri precum:

Frecvența vizitelor utilizatorilor pe site-ul dvs
Cât de des se repetă sesiunile utilizatorului
Durata de ședere a unui utilizator pe site-ul dvs
Deoarece datele utilizatorului sunt capturate prin:

Cookie-uri de la prima parte
ID-uri generate
Kit de dezvoltare software (SDK) pentru aplicații mobile
Tehnologie
Atunci când discutați despre sursa traficului, este extrem de util să știți ce dispozitiv folosește utilizatorul pentru a vă accesa site-ul.

Secțiunea „Tehnologie” oferă informații care pot ajuta în acest sens. Afacerea dvs. poate viza chiar publicul pe platforma potrivită cu aceste informații.

Sursă

Puteți vizita secțiunea „Mobil” din segmentul „Public”. Apoi faceți clic pe „Prezentare generală” pentru a obține acest raport.

Sursă

Vă va redirecționa către pagina Google Analytics, unde datele sunt clasificate pe dispozitive mobile, desktop și tablete.

Mobil
Puteți obține o mai bună înțelegere a relației dintre conversie și achiziție din raportul „Dispozitiv de achiziție”.

Pe baza acestor date, veți ști câți vizitatori au accesat site-ul dvs. folosind dispozitive mobile sau alte dispozitive. Apoi puteți alege dacă să vă optimizați site-ul pentru browsere mobile.

Sursă

Fluxul utilizatorilor
Puteți învăța multe, nu doar despre originea traficului dvs. de utilizatori, ci și calea pe care aceștia o parcurg pentru a ajunge pe site-ul dvs. Secțiunea „Flux de utilizatori” vă arată cum vă găsesc utilizatorii din diverse browsere, limbi și locații.

Sursă

Puteți naviga la aceasta și din secțiunea „Public”. Această secțiune a raportului Audiență vă oferă o perspectivă mai profundă asupra modului în care utilizatorii din diferite țări interacționează cu aplicația sau site-ul dvs. Puteți ajusta apoi paginile de pe site-ul dvs. în funcție de această analiză.

Capitolul 3: Canale
Puteți obține o defalcare completă a sursei de trafic din Raportul Canale de achiziție. Nu numai asta, dar veți avea și o idee mai clară despre performanța campaniilor dvs. în ceea ce privește conversiile și rata de respingere.

Sursă

Canal vs. Mediu
În primul rând, trebuie să înțelegeți că canalele nu sunt la fel cu sursele sau mediile pentru a le înțelege funcțiile. Mulți oameni fac confuzie între ele, deoarece veți găsi adesea un raport „Sursă/Mediu” atunci când căutați un raport de canal.

Informațiile dintr-o privire par să se suprapună cu cele găsite sub Canale. Chiar dacă datele par a fi similare, Sursa/Mediul are o reprezentare complet separată.

Sursă

De fapt, Sursa și Mediul nu sunt identice sau interschimbabile. Locul de unde vine traficul către site-ul tău se numește sursă. Acesta indică ultimul loc vizitat de utilizator înainte de a veni pe site-ul dvs. web, cum ar fi un alt site web sau rezultatele unui motor de căutare.

Pe de altă parte, mediu desemnează metoda prin care utilizatorul ajunge pe site-ul tău. Deci, mediul clasifică în continuare sursele de trafic în grupuri mai mici. Pentru a interpreta pe deplin rapoartele de achiziție, trebuie să aveți o înțelegere mai profundă a canalelor.

Canale de achiziție Google Analytics implicite
Sursă

Acest raport vă va oferi o idee despre canalele care au cele mai bune performanțe pentru conversie. Vă ajută să optimizați eforturile de marketing pe un anumit canal și nu îl lasă împrăștiat.

Canalele implicite comune includ:

Căutare organică
Puteți găsi prin aceasta traficul care vine de obicei de la motoarele de căutare, precum Google, Bing etc. Sursele de căutare organică sunt împărțite în două categorii:

Căutați cuvinte cheie
Interogări ale motoarelor de căutare
Dacă vă concentrați pe creșterea SEO a site-ului dvs., atunci acest raport de canal este crucial.

Notă: acum, traficul motorului de căutare poate fi, de asemenea, plata-pe-clic dacă aveți anunțuri care apar pe Google sau Bing. Apare ca trafic organic. Cu toate acestea, trebuie să vă conectați contul la Google Ads pentru a-l vedea separat.

Afişa
Acest canal vă spune despre traficul care vine printr-un anunț pe care se poate da clic pe un alt site web. De obicei, include reclame banner pe alte bloguri sau reclame imagine pe site-uri de știri.

Canal direct
Acest raport arată traficul care provine din inserarea directă a adresei URL a site-ului dvs. în browsere. Puteți afla performanța campaniei dvs. offline, cum ar fi anunțurile tipărite, TV sau radio. Atunci utilizatorii trebuie să memoreze adresa sau să lipească și să introducă manual.

Canal de recomandare
Din acest raport, afli cât de bine performează backlinkurile tale de recomandare. Acestea sunt link-uri de la alte site-uri web care conduc trafic către propriul dvs. Cu toate acestea, unele site-uri web nu partajează aceste date. Deci, puteți vedea numărul de trafic de la canalele de recomandare în această filă dacă nu se încadrează în nicio altă categorie.

Canalul social
Această sursă vă va informa despre aplicațiile sau site-urile web specifice de social media care direcționează utilizatorii către site-ul dvs. Puteți vedea linkuri de la Facebook, Instagram și LinkedIn în această secțiune.

Canal de căutare plătit
Toate anunțurile dvs. de căutare plătite, chiar și din promoțiile motoarelor de căutare, tind să apară aici. Sursele sunt defalcate și pe cuvinte cheie. Cu toate acestea, veți vedea că aceste cuvinte cheie sunt diferite de cele de căutare organică și constau de obicei dintr-un modificator, cum ar fi un simbol „+”.

E-mail
Ea denotă

este traficul care vine prin linkurile pe care le-ați partajat în campaniile dvs. de e-mail pe Gmail. Traficul poate veni și din e-mailuri de urmărire sau chiar din semnături de e-mail.

Alte reclame
Dacă traficul ar proveni din orice altă campanie plătită, în afară de cele menționate mai sus, ar fi clasificat în acest segment. Cu toate acestea, puteți ajusta această grupare dincolo de setările implicite.

Puteți muta manual unele dintre surse pe alt canal. Faceți clic pe „Altele” și vedeți care dintre ele se încadrează sub canal. Apoi puteți crea un set complet nou de sursă/mediu și puteți muta aceste surse acolo.

Sursă

Capitolul 4: Analiza cohortei
În loc să vă concentrați pe vizitatori noi, puteți încerca să păstrați vizitatorii care revin și să-i transformați în clienți. Raportul „Analiza cohortei” vă permite să clasificați utilizatorii în funcție de caracteristicile comune.

Odată ce faceți clic pe acest raport, acesta vă va afișa un grafic similar cu cel de mai jos.

Sursă

Trebuie să selectați opțiunea „pe săptămână” din meniul derulant care spune „Dimensiunea cohortei”.
Apoi, trebuie să faceți clic pe „Interval de date” și să selectați „Ultimele 12 săptămâni”.
După aceasta, datele vor apărea similar cu această structură:
Sursă

Din acest tabel de date, puteți afla ce procent din vizitatorii dvs. revin pe site-ul dvs. săptămânal.

Acum, rețineți că coloana din stânga va afișa întotdeauna 100%.

În coloanele din dreapta, puteți vedea procentul în fiecare săptămână și dacă acesta crește sau scade. Acesta este numărul de persoane care vă vizitează site-ul chiar și după prima întâlnire.

În timp ce celelalte rapoarte vă spun despre sursa noului trafic, raportul Cohort vă permite să vă îmbunătățiți cifrele. Vă puteți asigura că mai mulți oameni revin pe site-ul dvs. analizând constant, creând mai multe conversii.

Puteți utiliza pur și simplu e-mailuri sau notificări push pentru a crește acest număr. De asemenea, publicarea mai multor conținut și transformarea publicului în abonați obișnuiți poate ajuta.

Capitolul 5: Google Ads
Pentru campaniile cu plata-pe-clic (PPC), rapoartele Google Ads oferă cea mai bună modalitate de a explora cifrele. Acest raport Google Analytics vă oferă valori de performanță după clic pentru toate campaniile dvs. plătite.

Sursă

Desigur, pentru a beneficia de acest lucru, mai întâi trebuie să vă conectați contul Google Analytics la Google Ads. Prin urmare, Google Ads este cel mai bun pariu pentru a derula campanii de marketing de succes.

Raportul vă arată câți utilizatori au ajuns pe site-ul dvs. după ce au dat clic pe anunț.

Apoi vă puteți optimiza cheltuielile urmărind campaniile, ajustând sumele licitate și analizând performanța cuvintelor cheie.

Google Analytics funcționează folosind ciclul ABC:

A este pentru Achiziție
B este pentru Comportament
C este pentru conversie
Prin urmare, vă puteți face o idee mai bună despre comportamentul utilizatorilor din frecvența clicurilor pe anunțuri. Raportul vă spune despre:

Performanța fiecărei campanii Google Ads
Rata de succes a fiecărui cuvânt cheie
Comportamentul utilizatorilor cu privire la reclame
Rata de conversie
Măsurători ROI și RPC
Concluzie

Dacă vă întrebați ce rapoarte Google Analytics vă vor ajuta să identificați sursele de trafic către site-ul dvs., acum veți avea o idee mai clară. Instrumentul oferă o mulțime de moduri de a analiza datele de trafic. Pe lângă setările implicite ale raportului, puteți personaliza și salva setările pe instrument.

În cele din urmă, înțelegând valorile și analizând rapoartele, puteți lua decizii mai informate. Cu aceste linii directoare, veți putea să selectați sursele de trafic pentru site-ul dvs. și să optimizați marketingul fără bătăi de cap.

Referinte:

Five Essential Google Analytics Reports To Understand Your Website Traffic

https://digitalagencynetwork.com/five-essential-google-analytics-reports-to-understand-your-website-traffic/embed/#?secret=9DVmSZwH8b

https://dashthis.com/blog/google-analytics-display-traffic/#:~:text=The%20Acquisition%20Channels%20Report%20breaks,should%20focus%20your%20valuable%20time.

7 essential Google Analytics reports every marketer must know

https://searchengineland.com/7-essential-google-analytics-reports-every-marketer-must-know-250412/embed#?secret=rxPu2yRJh2

https://neilpatel.com/blog/google-analytics/

https://www.topfloortech.com/blog/the-6-most-important-reports-in-google-analytics/#gref

https://neilpatel.com/blog/google-analytics-custom-audience-report/

Google Analytics Report: 4 You Need to Know

https://contentmarketinginstitute.com/2019/04/helpful-google-analytics-reports/embed/#?secret=aUVtwozD0j#?secret=biz95qwUvH

How to Check Traffic Sources on Specific Pages

https://carleton.ca/webservices/2019/how-to-check-traffic-sources-on-specific-pages/embed/#?secret=n5h1FUoVCX

https://www.optimizesmart.com/understanding-channels-in-google-analytics/

https://www.monsterinsights.com/how-to-use-google-analytics-segments-to-find-traffic-sources-to-a-page/#google-analytics

https://www.intechnic.com/blog/google-analytics-acquisition-and-channel-reports/

https://www.intechnic.com/blog/google-analytics-acquisition-and-channel-reports/

https://dashthis.com/blog/google-analytics-display-traffic/#:~:text=The%20Acquisition%20Channels%20Report%20breaks,should%20focus%20your%20valuable%20time.

https://cxl.com/blog/10-google-analytics-reports-tell-site-leaking-money/#h-2-conversions-per-browser-version

What Are Traffic Sources? Google Analytics For Beginners

https://sporkmarketing.com/390/google-analytics-visitors-traffic-sources/embed/#?secret=LJY3wx0y1Z

https://www.optimizesmart.com/understanding-channels-in-google-analytics/

What is (Other) traffic in Google Analytics — and how do you fix it?

https://learn.foleon.com/en/articles/2510902-using-google-analytics-reports-and-how-to-read-them#audience-overview-report-audience–overview

How Does Google Analytics Track User Age and Gender?

https://www.google-analytics.ie/blog/how-does-google-analytics-track-user-gender-and-age/embed/#?secret=qfn6CF24da#?secret=lZwVD5sjF1

https://learn.foleon.com/en/articles/2510902-using-google-analytics-reports-and-how-to-read-them

https://browsermedia.agency/blog/demographics-interests-reports-google-analytics/

How to Use Google Analytics Acquisition Reports to Know Where People Are Coming From

https://www.socialmediaexaminer.com/google-analytics-acquisition-reports/embed/#?secret=RkuvlJuUOK#?secret=L1iMN4i5HA

Behavior Flow Google Analytics: Tracking a User’s Site Journey

How to Use Google Analytics Behavior Reports to Optimize Your Content

https://www.socialmediaexaminer.com/google-analytics-behavior-reports/embed/#?secret=L8SOMKhjS2#?secret=IUDdderl6P

Five Essential Google Analytics Reports To Understand Your Website Traffic

https://digitalagencynetwork.com/five-essential-google-analytics-reports-to-understand-your-website-traffic/embed/#?secret=9DVmSZwH8b

https://smartbear.com/blog/use-google-analytics-find-devices-customers-use/

https://neilpatel.com/blog/google-analytics-for-bloggers/

11, mai 2022
Cât de lungă este durata implicită de expirare a sesiunii în Google Analytics și cum se modifică?

Dacă vă întrebați care este timpul de expirare implicit al sesiunii pe Google Analytics (GA), răspunsul este simplu: este de 30 de minute. Aceasta înseamnă că, dacă vizitatorul site-ului dvs. nu ia nicio măsură în acest timp, sesiunea va expira. Dacă efectuează o anumită formă de acțiune pe site-ul dvs. în decurs de 30 de minute, Google va înregistra automat această activitate ca o nouă vizită a unui vizitator care revine. Dar, puteți modifica durata de expirare a acestei sesiuni? Și dacă da, cum?

În acest articol, vom evidenția definiția unei sesiuni și importanța acesteia, precum și vă vom oferi un ghid pas cu pas despre cum să modificați durata implicită de expirare a sesiunii în GA.

Ce este o sesiune?
În Google Analytics, o sesiune este definită de o accesare înregistrată pentru un utilizator într-o anumită perioadă de timp. Acest hit se referă la interacțiunea pe care utilizatorul o are cu site-ul dvs. web pentru care datele sunt apoi trimise către serverul GA. Aceste interacțiuni includ, dar nu se limitează la:

O vizualizare pe ecran
O vizualizare de pagină
O tranzacție
Un eveniment
În timp ce definiția unei sesiuni va depinde de setările pe care alegeți să le implementați în contul dvs., o sesiune include de obicei mai multe accesări sau activități într-o anumită perioadă de timp. Având în vedere acest lucru, utilizatorii pot genera mai mult de o sesiune într-o zi, în funcție de activitățile pe care le desfășoară pe site-ul dvs.

De ce este important să urmăriți sesiunile?
Ca și în cazul majorității elementelor din Google Analytics, urmărirea sesiunilor este un factor important atunci când se colectează date despre utilizatori. Această funcție vă permite să urmăriți, să înțelegeți și să evaluați comportamentul unui utilizator pe site-ul dvs. La rândul său, veți putea deveni mai specific în eforturile dvs. de marketing pentru a ajunge și a converti mai bine publicul țintă.

Urmărirea sesiunii vă oferă o imagine de ansamblu asupra următoarelor date:

Câte sesiuni se convertesc
Câte sesiuni scad din canalul de vânzări
De câte ori o sesiune duce la o tranzacție sau un clic
Cum să schimbați durata implicită de expirare a sesiunii în Google Analytics
Puteți modifica durata implicită de expirare a sesiunii din secțiunea Administrator a contului dvs. GA. Iată o schiță a pașilor pe care trebuie să-i faceți pentru Google Analytics 4 (GA4):

Pasul 1: Accesați secțiunea „Administrator” a contului dvs. GA4 și faceți clic pe „Fluxuri de date”

Pasul 2: în „Fluxuri de date”, faceți clic pe adresa URL.

Pasul 3: Odată ajuns în secțiunea „Detalii flux web” a contului dvs. GA, derulați până în partea de jos a paginii și faceți clic pe „Mai multe setări de etichetare”

Pasul 4: În „Mai multe setări de etichetare”, faceți clic pe „Ajustați timpul de expirare a sesiunii”.

Pasul 5: În pagina „Ajustați timpul de expirare a sesiunii”, veți putea ajusta timpul de expirare în funcție de preferințele dumneavoastră individuale. Puteți regla atât setările pentru oră, cât și pentru minute.

Pasul 6: Reglați secțiunea „Temporizator pentru sesiuni angajate”. Acesta este timpul necesar pentru ca o sesiune să fie văzută ca o sesiune angajată. Faceți clic pe „Salvați”.

Cum să verificați durata medie a sesiunii în rapoartele Google Analytics
Este important să modificați durata implicită de expirare a sesiunii pentru a reflecta cu exactitate durata medie a sesiunii. De exemplu, dacă utilizatorul mediu petrece o oră pe site-ul dvs. interacționând cu conținutul dvs., atunci ar trebui să modificați durata medie de expirare a sesiunii la o oră.

Iată cum puteți identifica durata medie a sesiunii, astfel încât să puteți alege durata de expirare a sesiunii care să se potrivească cel mai bine circumstanțelor dvs. individuale:

Pasul 1: Accesați tabloul de bord GA4 și faceți clic pe „Rapoarte” din partea stângă a paginii.

Pasul 2: De acolo, faceți clic pe lista derulantă „Achiziții”, urmată de „Prezentare generală a achizițiilor”.

Pasul 3: Pe pagina „Prezentare generală a achizițiilor”, selectați datele pentru care doriți să creați raportul. Acesta poate fi găsit în partea dreaptă sus a paginii.

Pasul 4: Odată ce pagina s-a încărcat, derulați în jos la „Sesiuni” și faceți clic pe „Vizualizare achiziție de trafic”.

Pasul 5: Această pagină vă va oferi o imagine de ansamblu completă a sesiunilor de pe site-ul dvs. web. Derulând în jos în pagină și apoi derulând în partea dreaptă a tabelului, veți vedea „Timp mediu de implicare pe sesiune”. Acest lucru vă oferă o imagine de ansamblu asupra timpului mediu pe sesiune de la fiecare sursă de trafic care vine pe site-ul dvs. web.

Este demn de menționat că în Google Analytics 360, această statistică poate fi găsită în fila „Public” a tabloului de bord. Această opțiune nu mai este disponibilă și, în loc să fie numită „Durata medie a sesiunii”, este acum numită „Timp mediu de implicare pe sesiune”.

Vă rugăm să rețineți că puteți seta durata de expirare a sesiunii la orice oră doriți. Cu toate acestea, Google Analytics nu vă permite să faceți mai puțin de un minut sau mai mult de patru ore.

Doriți să aflați mai multe despre Google Analytics?
După cum puteți vedea, Google Analytics este esențial pentru a înțelege mai bine vizitatorii site-ului dvs. și comportamentul acestora. Prin stăpânirea acestui instrument, veți putea să vă direcționați mai bine eforturile de marketing, crescând astfel traficul și conversiile pe site.

20, apr. 2022
Cum să adăugați utilizatori în Google Analytics?

Google Analytics este un instrument de analiză web gratuit, dar puternic, care este utilizat pentru a urmări și raporta traficul site-ului web. Google Analytics a fost lansat inițial în 2015, iar GA4 este a patra iterație lansată în 2019, care include aplicația și proprietatea web. Acesta urmărește activitățile și oferă statistici ale activităților desfășurate pe site-ul web, cum ar fi vizualizările paginii, durata șederii, paginile pe sesiune și rata de respingere a persoanelor. De asemenea, raportează sursa interacțiunii prin care site-ul este vizitat.

Niveluri de acces în Google Analytics

În timp ce adăugați utilizatori în GA, există trei opțiuni/niveluri pentru a acorda acces, care este după cum urmează:

Nivel de cont: Nivelul de cont permite cel mai înalt nivel de acces utilizatorului; oferă acces deplin utilizatorului la toate nivelurile.
Nivel de proprietate: Nivelul de proprietate este utilizat pentru a acorda utilizatorilor permisiunea pentru diferite site-uri web.
Nivel de vizualizare: este cel mai scăzut nivel de control al accesului, care permite acces limitat utilizatorilor pentru a vizualiza rapoarte specifice.
Pași pentru a adăuga utilizatori în Google Analytics

În primul rând, trebuie să fii administrator pentru a adăuga, șterge sau modifica utilizatori în GA. Următorii sunt pașii pentru adăugarea utilizatorilor în Google Analytics:

Pasul 1: Conectați-vă la contul dvs. Google Analytics.

Pasul 2: Selectați fila de administrator și navigați la nivelul dorit de acces (Cont/Proprietate/Vizualizare).

Pasul 3: Faceți clic pe „Gestionare acces” ținând cont de nivelul de acces (Cont/Proprietate/Vizualizare).

Pasul 4: Acum, faceți clic pe pictograma „+” prezentă în colțul din dreapta sus al ferestrei și faceți clic pe „Adăugați utilizatori”.

Pasul 5: introduceți adresa de e-mail a contului dvs. Google.

Pasul 6: Acum, selectați o opțiune din cele cinci roluri directe ale permisiunilor utilizatorului (Administrator/Editor/Analist/Vizualizator sau Niciunul) și bifați restricțiile de date conform cerințelor dumneavoastră.

Pasul 7: Dacă doriți ca utilizatorii să fie informați prin e-mail, puteți selecta „Notificați acest utilizator prin e-mail”.

Pasul 8: Faceți clic pe „Adăugați” pentru a finaliza procesul.

Tipuri de permisiuni de utilizator

Noilor utilizatori li se pot atribui roluri și controale specifice. La pasul 6, sunt menționate cinci roluri directe și restricții de date care sunt utilizate pentru a permite anumitor utilizatori să vizualizeze, să modifice sau să creeze noi rapoarte de date. Explicația detaliată este următoarea:

Administrator: Dacă alegeți opțiunea „administrator”, atunci acesta va avea autoritate deplină și acces la cont, adică veți putea adăuga, șterge, atribui orice rol sau restricționați utilizatori, proprietăți și vizualizări, de asemenea. Numele anterior pentru acest rol a fost „Gestionați permisiunea utilizatorului”.
Editor: va oferi control deplin asupra setărilor numai la nivel de proprietate. Anterior, era cunoscut sub numele de „Permisiune de editare”.
Analist: Vă va permite să creați, să ștergeți și să editați anumite active de proprietate. Anterior, era cunoscut sub numele de „permisiune de colaborare”.
Vizualizator: veți putea doar să vedeți setările și să modificați datele care vor apărea în rapoarte. Anterior, era cunoscut sub numele de „permisiune de citire și analiză”.
Niciuna: Demonstrează că niciunul dintre roluri nu a fost ales.
Tipuri de restricții de date

Fără valori de cost: această restricție înseamnă că nu puteți vedea valorile legate de cost în rapoarte, explorări, audiențe, statistici și alerte.
Fără valori de venit: această restricție înseamnă că nu puteți vedea valorile legate de venit în rapoarte, explorări, segmente de public, statistici și alerte.

30, mart. 2022
Cum se remediază: Google Analytics în timp real nu funcționează

Raportul în timp real din Google Analytics arată de obicei câte pagini a avut site-ul dvs. de vizualizări în ultimele 30 de minute.
Uneori este posibil să observați că arată mai puțin sau nu arată deloc trafic, dar asta nu înseamnă că raportul Google Analytics în timp real nu funcționează. Aici, în acest articol, vom analiza posibilele cauze ale deficitului de trafic pe care îl puteți întâmpina.

Articolul este scris referitor la traficul provenit dintr-un proiect în contul tău gmarketings.ro și ai acces administrativ atât la proiectele Google Analytics, cât și la gmarketings.ro.

Tocmai a început proiectul?
Când începeți proiectul, sistemul trebuie să proceseze toate setările și să actualizeze toate serverele pentru a genera trafic. Deci este foarte normal ca în primele 20 de minute să nu vezi deloc trafic.
Există câteva setări pe care le puteți ajusta pentru a accelera livrarea, citiți mai departe pentru ele.

Verificați parametrul Viteza de trafic
Parametrul Viteza de trafic reglează literalmente cât de repede ar trebui să ajungă traficul pe site-ul tău. Poate fi setat la orice valoare de la 0% la 100%. Când este la 0%, traficul este oprit complet și nu ar trebui să se vadă nimic în raportul Google Analytics în timp real. Când este la 100%, obții un trafic cât mai maxim posibil.

Nu există „cea mai bună” valoare pentru el. Unii dintre clienții noștri doresc să crească treptat traficul, crescând viteza de trafic cu 1% în fiecare zi. Alții doresc ca traficul să fie livrat cât mai repede posibil.

Cel mai bine ar fi să rețineți că acest parametru nu afectează data de expirare a proiectului dvs. Deci, dacă parametrul a fost setat la mai puțin de 100%, atunci este posibil să nu primiți niciodată o parte din volumul lunar de trafic.

Verificați parametrul Rata de respingere
Un vizitator respins este un vizitator care a văzut doar o pagină și apoi și-a închis browserul web.

Deoarece Google Analytics calculează durata sesiunii ca interval de timp dintre vizualizările paginii și vizitatorii respinși au văzut doar o pagină, veți vedea în rapoartele dvs. durata sesiunii de 0 secunde pentru astfel de vizitatori. Prin urmare, cu același număr de vizitatori, veți vedea mai puține vizualizări de pagină în timp real și alte rapoarte de trafic.

O rată de respingere de 100% înseamnă că toți vizitatorii vor vedea doar 1 pagină.
O rată de respingere de 50% înseamnă că jumătate dintre vizitatori vor vedea doar o pagină, iar cealaltă jumătate va naviga normal.
O rată de respingere de 0% înseamnă că veți vedea traficul maxim posibil în rapoartele dvs.

Ar trebui să reținem că ar trebui să vedeți traficul care vine în raportul în timp real în cazul unei setări de Rată de respingere ridicată, dar valorile pot fi mult mai mici decât vă așteptați să fie.

Verificați parametrul Rata de returnare
Parametrul Rata de returnare poate fi dificil de înțeles, dar poate afecta în mod semnificativ funcționarea raportului de trafic în timp real.

Rapoartele în timp real arată atât valoarea utilizatorilor online, cât și istoricul de 30 de minute a paginilor vizitate. Cu toate acestea, utilizatorii online arată de fapt câți utilizatori noi au venit pe site-ul dvs. în această perioadă, nu numărul total de utilizatori online. Prin urmare, această valoare nu contează dacă utilizatorul a revenit pe site-ul dvs. web, adică unul returnat.

O rată de returnare de 100% va afișa 0 utilizatori online în raportul în timp real.
O rată de returnare de 50% va afișa doar jumătate din numărul total de utilizatori de pe site-ul dvs. în raportul în timp real.
O rată de returnare de 0% va afișa cantitatea maximă de utilizatori online în raportul în timp real.

Este proiectul tău prea mic?
Dacă proiectul dvs. este prea mic, atunci traficul poate dispărea din raportul în timp real. Să vedem de ce.

De exemplu, aveți un proiect cu doar 200 de accesări (vizionări de pagină) pe zi. Cu toate acestea, există 24 de ore într-o zi, așa că fiecare oră ar trebui să primească în medie 200/24=8,3 vizualizări de pagină. Prin urmare, în medie, ar trebui să aveți doar 4 vizualizări de pagină în raportul în timp real de 30 de minute. Această valoare este atât de mică încât poate trece neobservată. Inutil să spunem că, dacă ați obținut ora anterioară, câteva vizualizări de pagină mai mult decât în ​​ora curentă, este posibil să nu aveți deloc trafic.

De asemenea, Utilizatorii Online arată utilizatorii sosiți doar în ultimele 5 minute de timp. Deci, de exemplu, un proiect cu 200 de accesări pe zi ar fi aproximativ 200/3=66 utilizatori pe zi, 66/24=2,75 utilizatori pe oră, 0,22 utilizatori pe interval de 5 minute. Aceasta înseamnă că în 1 din 5 ori vă uitați la raportul în timp real, este posibil să vedeți 0 utilizatori online.

În concluzie: dacă proiectul dvs. este mic – evitați utilizarea raportului în timp real. În schimb, trebuie să utilizați un raport zilnic pentru a vedea dacă traficul vine.

Aveți ID-ul Google Analytics corect în proiectul dvs.?
Acesta este de fapt primul lucru de verificat dacă traficul nostru nu se reflectă în Google Analytics.

Mergeți la pagina proiectului dvs., deschideți fila Contoare de trafic și verificați dacă ID-ul Google Analytics pe care îl avem pe această pagină este absolut același cu cel pe care îl vedeți în rapoartele dvs. Google Analytics.

Nu confundați id-ul Google Analytics cu id-ul dvs. Google sau cu orice alt identificator pe care îl puteți avea în Google.
ID-ul Google Analytics corect pentru un contor de trafic Google Analytics v3 ar trebui să arate ca UA-XXXXXXX-XX, unde X

este un număr.
ID-ul Google Analytics corect pentru un contor de trafic Google Analytics v4 ar trebui să arate ca G-XXXXXX, unde X este un caracter sau un număr.

Ai setat un fus orar în proiectul tău?
Unele dintre proiectele noastre au parametrul de modificare automată a volumului traficului de zi și de noapte. Reglează volumul traficului în fiecare oră pentru a imita o distribuție zilnică normală a traficului. Deci, în timpul zilei, ar trebui să obțineți mai mult trafic și mult mai puțin în timpul nopții.

Asigurați-vă că nu vă aflați în perioada de „noapte” a fusului orar ales în proiect.

Au trecut de fapt 30 de minute?
Când cumpărați trafic de pe gmarketings.ro, cumpărați o anumită cantitate de trafic pe lună. Iar sistemul calculează automat cât trafic ar trebui să primești pe zi și oră. Dacă ați primit deja suma estimată în această oră, sistemul se întrerupe până la următoarea oră.

Acest lucru este absolut normal dacă vedeți câteva minute fără trafic în ultimele minute de o oră. Așteptați puțin și traficul va începe din nou.

Folosești campanii UTM?
Dacă aveți parametri UTM în adresele URL din proiectul dvs. și nu vedeți campania în raportul dvs. în timp real, este posibil să fie pentru că a existat o confuzie cu parametrii.

Google Analytics necesită ca toate cele 3 utm_source, utm_campaign și utm_medium să fie prezente în toate adresele URL pe care le aveți în proiectul dvs. Prin urmare, dacă cel puțin unul dintre parametri lipsește, este posibil să observați că Campania Google Analytics nu funcționează la raportul în timp real.

De ce altcineva este posibil ca raportul Google Analytics în timp real să nu funcționeze?
Dacă tot vedeți că raportul Google Analytics în timp real nu funcționează, nu există trafic acolo. Vă recomandăm să contactați serviciul nostru de asistență pentru clienți trimițând un e-mail la [email protected] sau contactându-ne folosind chat-ul live din colțul din dreapta jos.

15, mart. 2022
Ce este Bot Traffic?

Boții de trafic furnizează trafic non-uman către site-uri web. Dacă ești un navigator pe internet, traficul pe site-ul web probabil că nu contează prea mult pentru tine. Cu toate acestea, dacă sunteți proprietarul unui site web, traficul este crucial. Indiferent de tipul de site web pe care îl conduceți, obținerea cât mai mult trafic posibil este esențială. Boții de trafic pot ajuta proprietarii de site-uri web să-și maximizeze traficul pe site. Mai jos, veți găsi tot ce trebuie să știți despre roboții de trafic și despre cum puteți beneficia de ei.

Trei valori cheie privind traficul site-ului web pe care să-l urmăriți
Atunci când analizează traficul site-ului, proprietarii de site-uri trebuie să se uite la câteva componente critice. Acestea includ, dar nu se limitează la, rata de respingere, rata de returnare și durata sesiunii.

Rata de respingere
Pentru a calcula rata de respingere, începeți cu numărul de vizite la o singură pagină de pe site. Apoi, împărțiți-l la numărul total de vizite pe care le primește site-ul dvs. Procentul rezultat, rata de respingere, este cunoscut și sub denumirea de „lipiciune” a unui site web.
Rata de respingere, în teorie, vă spune cât de captivant este site-ul dvs. De exemplu, să presupunem că vizitele pe o singură pagină reprezintă majoritatea traficului pe site. Asta înseamnă că majoritatea vizitatorilor se uită doar la o pagină a site-ului și apoi pleacă. Ei nu rămân pe site, ci revin.
Pe de altă parte, să presupunem că mai mulți vizitatori se implică în mai multe pagini de pe site. Drept urmare, ei petrec mai mult timp pe site și nu se ridică la fel de repede. În acest caz, ei văd o parte mai mare a conținutului site-ului.

Rata de retur
Rata de returnare este similară cu rata de respingere prin faptul că descrie nivelul de implicare al vizitatorilor site-ului. Cu toate acestea, rata de retur se concentrează mai mult pe loialitatea acestor vizitatori. Este un procent din numărul total de vizitatori care revin site-ul. Cu alte cuvinte, vizitatorul interacționează cu site-ul și pleacă, dar revine la o dată ulterioară.
O rată mare de rentabilitate are câteva implicații. Unul este că vizitatorii au apreciat suficient de mult conținutul site-ului web pentru a dori să-l vizualizeze din nou. O alta este că vizitatorii s-au bucurat suficient de conținutul site-ului web pentru a dori să exploreze mai mult. Ambele sunt rezultate favorabile pentru proprietarii de site-uri web.

Ora sesiunii
Cel mai simplu, timpul sesiunii este durata dintre momentul în care vizitatorul intră și iese de pe site. Această valoare îi spune proprietarului site-ului web cât timp îi poate implica conținutul pe vizitatori. Din păcate, totuși, acest indicator este puțin defectuos.
Să presupunem că un vizitator dă clic pe linkul site-ului și intră. Apoi, le sună telefonul și au un apel telefonic de 3 ore înainte de a se așeza înapoi la computer. În sfârșit, au început să se uite din nou pe site, dar îl închid imediat. Timpul sesiunii lor va spune că s-au uitat tot timpul pe site, chiar dacă au petrecut acolo doar câteva secunde.

Beneficiile roboților de trafic de încredere
Un volum mare de trafic și rate ridicate ale altor valori de trafic sunt cruciale pentru succesul unui site web. Acum, că companiile vând roboți de trafic, proprietarul unui site web poate folosi acești roboți pentru a stimula și a genera trafic personalizat care nu se poate distinge de utilizatorii reali.

Încercări gratuite
Toate serviciile de încredere au teste gratuite, iar companiile de trafic bot care cred în produsele lor nu fac excepție. Companiile de roboti de trafic care nu reușesc să ofere teste gratuite ar trebui să ridice un semnal roșu imediat, deoarece există de obicei un motiv în spatele acestui lucru. Companiile de bot de trafic care oferă teste gratuite, cum ar fi GMarketings, sunt automat mai fiabile. Proprietarii de site-uri web își pot testa serviciile fără teama de a pierde bani din cauza unei escrocherii.

Versatil
Unele companii de robot de trafic exclud diferite tipuri de site-uri web de la accesarea serviciilor lor. De exemplu, site-urile pentru adulți nu sunt întotdeauna eligibile pentru roboți de trafic. Cu toate acestea, cei mai avansați roboți de trafic sunt compatibili cu tot felul de conținut. Deci, indiferent de tipul de site web pe care îl rulați, un robot de trafic de încredere va putea oferi trafic personalizat care funcționează cel mai bine pentru dvs.

Sigur de utilizat
Nu toți roboții de trafic sunt la fel. Există niște roboți cu intenții rău intenționate. Din acest motiv, Google AdSense este conceput pentru a detecta roboții de trafic negativ și a interzice site-urile web care îi folosesc. Numeroase site-uri folosesc Google AdSense pentru a afișa reclame pentru fiecare vizitator. Aceste reclame sunt adesea o sursă semnificativă de venit, așa că este prudent ca proprietarii de site-uri web să-și respecte regulile.
Cu toate acestea, asta nu înseamnă să renunți complet la ideea de roboți de trafic. Este imperativ să vă asigurați că compania de la care cumpărați roboți de trafic este sigură pentru Google AdSense. De exemplu, GMarketings oferă roboți de trafic de încredere, care sunt 100% compatibili cu Google AdSense și alte programe de afiliere cu plată-pe-clic. Cu alte cuvinte, nu există nicio modalitate de a distinge traficul botului lor de traficul uman autentic.

Îmbunătățiți valorile de trafic
Boții de trafic sunt cea mai cunoscută metodă de creștere a volumului de trafic al unui site web. Cu toate acestea, ei pot face mult mai mult decât atât. De asemenea, pot îmbunătăți alte măsuri de trafic, cum ar fi rata de respingere, timpul de întoarcere și rata de sesiune. Combinate cu creșterea volumului de trafic, aceste valori pot stimula semnificativ un site web

2, mart. 2022
Este sigură angajarea unei companii de trafic AdSense?

Valorile dvs. nu sunt la îndemână? Sau poate că creșterea traficului dvs. a fost dezamăgitor de lentă? O companie de trafic este o modalitate excelentă de a corecta aceste probleme… dar nu este întotdeauna atât de simplu.

Ceea ce s-ar putea să nu realizați este că multe companii de trafic folosesc practici care încalcă termenii și condițiile pe care i-ați semnat atunci când v-ați creat contul AdSense (dar nu vă faceți griji, GMarketings nu – mai multe despre asta mai târziu). Google afirmă clar că „Editorii AdSense sunt responsabili pentru traficul pe care îl trimit către conturile lor” și nu întârzie să ia măsuri împotriva oricărui site despre care cred că încalcă regulile.

Contul dvs. AdSense va fi probabil dezactivat atunci când se întâmplă acest lucru și probabil că nu veți primi plăți viitoare. În schimb, banii pe care i-ați fi primit vor fi returnați agenților de publicitate pentru a-i recompensa pentru banii pe care i-au plătit pentru trafic. Deoarece majoritatea site-urilor se bazează pe AdSense ca sursă cheie de venit, acesta este ultimul lucru pe care îl doriți.

Puteți face contestație, dar Google vă va restabili contul numai dacă demonstrați că a făcut o greșeală, ceea ce este greu. În plus, atunci când contul dvs. este dezactivat, vi se interzice și deschiderea altor conturi AdSense. Această interdicție poate fi extinsă chiar și asupra membrilor familiei dacă Google consideră că deschid conturi în numele dvs.

De ce interzice Google persoanelor pentru utilizarea acestor site-uri de trafic?
Majoritatea companiilor de trafic fie folosesc trafic automat proiectat să arate ca un trafic uman sau real, folosind persoane angajate în acest scop specific, dar numai acest lucru nu este suficient pentru a vă interzice din AdSense. Problema vine atunci când acest trafic începe să facă clic pe reclame și să câștige bani.

Google consideră acest lucru drept fraudă publicitară, deoarece persoana (sau computerul) care face clic pe anunț nu are intenția de a cumpăra. Aceste clicuri costă bani pentru clienții Google (companii care rulează anunțul) și reduc calitatea serviciului pe care Google le oferă. De înțeles, Google nu-i place asta.

Deloc surprinzător, Google s-a dovedit extrem de bun la detectarea când un site web folosește un serviciu ca acesta pentru a genera trafic către reclame. Unele site-uri mai puțin reputate pot pretinde că pot furniza trafic AdSense fără riscuri, dar acest lucru este puțin probabil – mai devreme sau mai târziu, veți primi o interdicție AdSense din cauza „traficului nevalid”.

Vă recomandăm să evitați aceste site-uri, să urmați regulile și să vă bucurați de celelalte beneficii de trafic fără a vă pune în pericol contul AdSense.

Ce site-uri de trafic sunt sigure?
GMarketings este unul dintre puținele site-uri de trafic AdSense sigure. Traficul nostru folosește browsere web reale îmbunătățite cu automatizare pentru a crea trafic asemănător omului, dar – important – traficul nostru nici măcar nu vede anunțurile dvs. AdSense.

Deoarece traficul nostru nu poate vedea reclamele dvs. AdSense, nu există nicio șansă ca ceva ce Google ar putea considera „trafic nevalid” făcând clic pe acele anunțuri. Nu este vorba doar de AdSense – traficul pe care îl trimitem este sigur pentru alte programe PPC pe care le puteți rula pe site-ul dvs.

De ce să angajați o companie AdSense-Safe Traffic?
Traficul de înaltă calitate poate îmbunătăți semnificativ valorile cheie ale site-ului dvs. De exemplu, puteți obține mai multe vizionări, puteți îmbunătăți rata de respingere și puteți vedea creșterea evaluării în sistemele de urmărire populare, cum ar fi Google Analytics, Histats, Yandex și altele.

De asemenea, vă putem îmbunătăți Rankul Alexa Global și Local (dacă serviciile noastre sunt utilizate împreună cu Alexa Rank Certified). Deși relația exactă dintre clasarea Google și clasarea Alexa este necunoscută (nu putem vedea în interiorul algoritmului Google), există o corelație puternică între clasarea Alexa și performanța în paginile cu rezultate ale motorului de căutare (SERP-uri).