11, mai 2022
Cât de lungă este durata implicită de expirare a sesiunii în Google Analytics și cum se modifică?

Dacă vă întrebați care este timpul de expirare implicit al sesiunii pe Google Analytics (GA), răspunsul este simplu: este de 30 de minute. Aceasta înseamnă că, dacă vizitatorul site-ului dvs. nu ia nicio măsură în acest timp, sesiunea va expira. Dacă efectuează o anumită formă de acțiune pe site-ul dvs. în decurs de 30 de minute, Google va înregistra automat această activitate ca o nouă vizită a unui vizitator care revine. Dar, puteți modifica durata de expirare a acestei sesiuni? Și dacă da, cum?

În acest articol, vom evidenția definiția unei sesiuni și importanța acesteia, precum și vă vom oferi un ghid pas cu pas despre cum să modificați durata implicită de expirare a sesiunii în GA.

Ce este o sesiune?
În Google Analytics, o sesiune este definită de o accesare înregistrată pentru un utilizator într-o anumită perioadă de timp. Acest hit se referă la interacțiunea pe care utilizatorul o are cu site-ul dvs. web pentru care datele sunt apoi trimise către serverul GA. Aceste interacțiuni includ, dar nu se limitează la:

O vizualizare pe ecran
O vizualizare de pagină
O tranzacție
Un eveniment
În timp ce definiția unei sesiuni va depinde de setările pe care alegeți să le implementați în contul dvs., o sesiune include de obicei mai multe accesări sau activități într-o anumită perioadă de timp. Având în vedere acest lucru, utilizatorii pot genera mai mult de o sesiune într-o zi, în funcție de activitățile pe care le desfășoară pe site-ul dvs.

De ce este important să urmăriți sesiunile?
Ca și în cazul majorității elementelor din Google Analytics, urmărirea sesiunilor este un factor important atunci când se colectează date despre utilizatori. Această funcție vă permite să urmăriți, să înțelegeți și să evaluați comportamentul unui utilizator pe site-ul dvs. La rândul său, veți putea deveni mai specific în eforturile dvs. de marketing pentru a ajunge și a converti mai bine publicul țintă.

Urmărirea sesiunii vă oferă o imagine de ansamblu asupra următoarelor date:

Câte sesiuni se convertesc
Câte sesiuni scad din canalul de vânzări
De câte ori o sesiune duce la o tranzacție sau un clic
Cum să schimbați durata implicită de expirare a sesiunii în Google Analytics
Puteți modifica durata implicită de expirare a sesiunii din secțiunea Administrator a contului dvs. GA. Iată o schiță a pașilor pe care trebuie să-i faceți pentru Google Analytics 4 (GA4):

Pasul 1: Accesați secțiunea „Administrator” a contului dvs. GA4 și faceți clic pe „Fluxuri de date”

Pasul 2: în „Fluxuri de date”, faceți clic pe adresa URL.

Pasul 3: Odată ajuns în secțiunea „Detalii flux web” a contului dvs. GA, derulați până în partea de jos a paginii și faceți clic pe „Mai multe setări de etichetare”

Pasul 4: În „Mai multe setări de etichetare”, faceți clic pe „Ajustați timpul de expirare a sesiunii”.

Pasul 5: În pagina „Ajustați timpul de expirare a sesiunii”, veți putea ajusta timpul de expirare în funcție de preferințele dumneavoastră individuale. Puteți regla atât setările pentru oră, cât și pentru minute.

Pasul 6: Reglați secțiunea „Temporizator pentru sesiuni angajate”. Acesta este timpul necesar pentru ca o sesiune să fie văzută ca o sesiune angajată. Faceți clic pe „Salvați”.

Cum să verificați durata medie a sesiunii în rapoartele Google Analytics
Este important să modificați durata implicită de expirare a sesiunii pentru a reflecta cu exactitate durata medie a sesiunii. De exemplu, dacă utilizatorul mediu petrece o oră pe site-ul dvs. interacționând cu conținutul dvs., atunci ar trebui să modificați durata medie de expirare a sesiunii la o oră.

Iată cum puteți identifica durata medie a sesiunii, astfel încât să puteți alege durata de expirare a sesiunii care să se potrivească cel mai bine circumstanțelor dvs. individuale:

Pasul 1: Accesați tabloul de bord GA4 și faceți clic pe „Rapoarte” din partea stângă a paginii.

Pasul 2: De acolo, faceți clic pe lista derulantă „Achiziții”, urmată de „Prezentare generală a achizițiilor”.

Pasul 3: Pe pagina „Prezentare generală a achizițiilor”, selectați datele pentru care doriți să creați raportul. Acesta poate fi găsit în partea dreaptă sus a paginii.

Pasul 4: Odată ce pagina s-a încărcat, derulați în jos la „Sesiuni” și faceți clic pe „Vizualizare achiziție de trafic”.

Pasul 5: Această pagină vă va oferi o imagine de ansamblu completă a sesiunilor de pe site-ul dvs. web. Derulând în jos în pagină și apoi derulând în partea dreaptă a tabelului, veți vedea „Timp mediu de implicare pe sesiune”. Acest lucru vă oferă o imagine de ansamblu asupra timpului mediu pe sesiune de la fiecare sursă de trafic care vine pe site-ul dvs. web.

Este demn de menționat că în Google Analytics 360, această statistică poate fi găsită în fila „Public” a tabloului de bord. Această opțiune nu mai este disponibilă și, în loc să fie numită „Durata medie a sesiunii”, este acum numită „Timp mediu de implicare pe sesiune”.

Vă rugăm să rețineți că puteți seta durata de expirare a sesiunii la orice oră doriți. Cu toate acestea, Google Analytics nu vă permite să faceți mai puțin de un minut sau mai mult de patru ore.

Doriți să aflați mai multe despre Google Analytics?
După cum puteți vedea, Google Analytics este esențial pentru a înțelege mai bine vizitatorii site-ului dvs. și comportamentul acestora. Prin stăpânirea acestui instrument, veți putea să vă direcționați mai bine eforturile de marketing, crescând astfel traficul și conversiile pe site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *